Waterpolo

L’essència mataronina

Waterpolo. Marta Bach i Clara Cambray són les úniques supervivents del CN Mataró que el 2016 va tocar el cel amb la copa LEN i la copa de la Reina, i aquest any han triomfat en la lliga i la supercopa estatal

L’equip femení del CN Mataró té quatre títols al seu palmarès, la copa LEN i la copa de la Reina del 2016, i la supercopa d’Espanya i la lliga d’aquest curs. De la plantilla que fa quatre anys va tocar el cel en una setmana d’abril gloriosa, només sobreviuen a l’equip la capitana Marta Bach (1993) i Clara Cambray (1996). Totes dues són jugadores formades a la casa i mantenen l’esperit d’un club que vol continuar creixent. A més de Bach i Cambray, les també mataronines Roser Tarragó i Ciara Gibson conformaven el nucli dur d’aquell equip, amb dos reforços de luxe, Laura López i Ona Meseguer, dues jugadores molt integrades a l’equip i que han acabat fent arrels a la ciutat. López, Meseguer i Gibson ja estan retirades, i Tarragó defensa des de fa dos anys els colors del CE Mediterrani després d’haver posat punt final a l’etapa a la Universitat de Berkeley. “Amb la Clara sempre intentem inculcar l’esperit i els valors que ens han ensenyat aquí a totes les jugadores que venen de fora, i amb les jovenetes que pugen de la base tot és més fàcil”, explica la capitana. Amb tot, Bach recorda que el 2017 també va retornar al club l’argentonina Helena Lloret, una altra jugadora formada a l’entitat, i va arribar Laura Vicente, que ara es retira però que es va integrar molt bé en la dinàmica de l’equip maresmenc. En aquest sentit, Cambray hi afegeix: “No és fàcil suplir les jugadores de la casa, però ara els equips femenins estan més ben valorats i hi ha noies que ho estant fent superbé en els campionats de categories.”

Ara fa una setmana que es va oficialitzar el títol de lliga per al CN Mataró en un campionat que es va haver de suspendre de manera abrupta després de tretze jornades per culpa del coronavirus. L’excepcionalitat del moment ha provocat que ni tan sols ho hagin pogut celebrar. No era, ni de bon tros, la manera com havien somiat d’aconseguir-lo. “Estem contentes perquè és el premi a la regularitat que hem portat durant la temporada, però ho volíem ratificar en els play-off”, destaca Bach. “No tinc ni idea de com van anar les negociacions de clubs i la federació. Totes volíem jugar el play-off, però no ha pogut ser i suposo que s’ha volgut valorar la trajectòria que portàvem i la feina feta”, remata Cambray. Més enllà de la resolució d’aquesta lliga, totes dues tenen clar que el campionat d’aquest any ha encetat un nou escenari, sense un equip hegemònic com era el CN Sabadell, que acaparava tots els guardons. “A la lliga només havíem perdut un partit, però en la copa ens va eliminar el CN Terrassa en els quarts de final. Tots els de dalt, tant el Mediterrani com el Sabadell i el Sant Andreu, havíem perdut punts”, ressalta la capitana mataronina.

Agraïdes

Com a jugadores de club, agraeixen l’esforç dels socis per mantenir vives les entitats d’esports aquàtics, que amb les portes tancades des de fa més de dos mesos estan patint especialment els efectes de l’estat d’alarma. En aquest sentit, valoren que en les actuals circumstàncies el club continuï apostant per l’equip femení, amb els fitxatges ja confirmats de Dani Ballart, com a entrenador, i la internacional Maria Elena Sánchez com a portera, i la continuïtat de jugadores amb la capacitat i l’experiència d’Anni Espar i Anna Gual. Amb tot, no amaguen certa sorpresa pel relleu a la banqueta. “No m’ho esperava, però és una decisió dels directius i segur que ho han fet pensant en el millor per a l’equip i per a nosaltres. Ja tenim ganes de ser a les ordres d’en Dani per continuar creixent, i a veure si la Marina Zablith continua com a segona, perquè ella també forma part d’aquest projecte”, ressalta Bach.

Durant el confinament, Bach s’ha quedat sense poder fer les pràctiques de la carrera de nutrició i dietètica que ja té acabada, mentre que Cambray ho ha aprofitat per dedicar més temps a estudiar el màster d’enginyeria química. Com a integrant de la selecció espanyola, la defensora de boia ja fa un parell de setmanes que ha pogut entrenar-se a la piscina del CAR de Sant Cugat, però Cambray s’ha hagut de conformar a fer-ho a la platja, just al davant de les instal·lacions del CN Mataró. “He baixat algun dia a la platja, però no és el mateix perquè soc molt fredolica i només aguanto mitja hora al mar. Tinc moltes ganes que obrin la piscina. A veure si ho fan el 8 de juny i ens anem readaptant tots plegats”, sentencia la menuda i múrria jugadora exterior del CN Mataró, autora de dos gols decisius en la final de la copa LEN del 2016.

És d’agrair que el club continuï apostant per nosaltres i ja tenim ganes de començar el nou projecte
Clara Cambray
No és fàcil suplir les jugadores de casa, però ara hi ha noies que ho fan superbé en els campionats de categories
Amb la Clara sempre intentem inculcar els valors que ens han ensenyat aquí a les jugadores que venen de fora
Totes hauríem volgut jugar els ‘play-off’, però el títol de lliga és el premi a la nostra regularitat
Marta Bach
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)