Handbol

Ian Tarrafeta deixa el Granollers i apunta a França

Handbol. El central sabadellenc, de només 21 anys i nominat com a jugador revelació de l’Asobal, és una de les joies de l’handbol català

Ian Tarrafeta (Sabadell, 1999), el jugador amb més projecció del Fraikin BM Granollers, serà baixa a l’equip d’Antonio Rama el curs vinent. Amb l’adeu del central sabadellenc i del pivot Adrià Figueras (Nantes) marxen els dos jugadors més determinants de l’equip els últims cursos. Tots dos estan nominats entre els millors de l’Asobal (Figueras, com a pivot, i Tarrafeta, com a jugador revelació), i ocupen els dos primers llocs en la llista de golejadors de l’equip, amb 139 i 75 gols, respectivament. De moment, no ha transcendit la futura destinació d’una de les joies de l’handbol català i espanyol, però tot apunta cap a la lliga francesa. Si més no això és el que deia el mateix jugador en una entrevista publicada a L’Esportiu fa un parell de temporades: “Anar a la lliga francesa no seria un problema. De fet, m’agrada molt veure’n partits. La meva mare és francesa i jo també parlo francès. Els meus avis són de Tolosa, on ara juguen Arnau Garcia i Ferran Solé [el curs vinent jugarà al PSG]. I també tinc parents a París i a Nantes.” El BM Granollers ja havia anunciat aquesta setmana les baixes de Nico Bonanno i Ivan Popovic i, per tant, s’espera que aviat es facin públiques algunes de les altes per al curs vinent.

Des dels dotze anys

Ian Tarrafeta va començar de ben petit a practicar l’handbol a les files de l’OAR de Gràcia, on havia jugat el seu pare, i als dotze anys ja va fer el salt al BM Granollers, precisament amb Antonio Rama, que aleshores era el coordinador del club. En el club granollerí hi ha guanyat set títols de campió d’Espanya, a més de viure-hi un ascens a la divisió d’honor plata. Precisament, ahir recordava algunes de les experiències viscudes en un emotiu vídeo emès a través de les xarxes socials del BM Granollers. Com el mateix Adrià Figueras fa algunes setmanes, Tarrafeta lamenta la impossibilitat d’acomiadar-se des de la pista del Palau per les circumstàncies excepcionals del moment. El jugador sabadellenc destaca la bona rebuda que va tenir en la seva arribada al club granollerí i té paraules d’agraïment per a tots els tècnics, els companys de la generació del 1998 i 1999 i, òbviament, els del primer equip. Per al final, deixa el record més especial: “Pel Martí [Batallé], en Xavi [Pocurull] [morts en un accident de trànsit el setembre del 2018], en Pau [Navarro] i l’Òscar [Oller] perquè estic segur que allà on vagi em sentiré una mica menys sol i una mica més acompanyat perquè tindré dos amics al meu costat. Vaig arribar sent un nen ple de somnis i me’n vaig sent el mateix, però amb alguns ja aconseguits.”

Internacional amb la selecció espanyola juvenil i júnior, on atresora diversos títols i distincions, Tarrafeta ja és en l’òrbita de la selecció absoluta de Jordi Ribera, preparat per fer el salt quan alguns dels jugadors de referència de la primera línia decideixin fer un pas al costat.

LA DADA

Mai ha amagat el seu interès per la lliga francesa i té parents a Tolosa, Nantes i París

EL PROTAGONISTA

Vaig arribar a Granollers essent un nen ple de somnis i me’n vaig després d’haver-ne aconseguit alguns
Ian Tarrafeta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)