Hoquei sobre herba

Mati Rey torna a l’Argentina després de 15 anys al RC Polo

Hoquei sobre herba. El jugador enyora la família i així podrà preparar a consciència els Jocs de Tòquio, en què ‘Els lleons’ defensen el títol olímpic

El RC Polo ha anunciat la marxa de Matías Rey (Buenos Aires, 1984), tot un símbol en el club de la Diagonal on hi ha militat durant tres lustres. Hi va arribar amb només 21 anys i se’n va amb 35 per poder retrobar-se amb la família i preparar a consciència els Jocs de Tòquio 2021, en què la selecció d’ Els lleons vol revalidar l’or olímpic assolit a Rio de Janeiro 2016. En quinze temporades ininterrompudes en les files del RC Polo, Mati ha conquerit cinc Lligues de Divisió d’Honor, sis Copes del Rei, l’última el desembre passat en la final contra l’Atlètic Terrassa (3-4), sis Campionats de Catalunya, i innombrables partits en l’EuroHockey League.

En una entrevista a l’agència EFE, el defensa argentí admet que no va prendre la decisió de marxar fins fa un parell de setmanes, tot i que la idea li ballava pel cap des de fa temps. “Part dels motius són les coses que un va deixant de costat i es va perdent a l’Argentina, com els aniversaris, les reunions amb els amics, passar temps amb la família (...) Potser quan vaig arribar a Barcelona no em va influir tant la distància i no poder tenir tot això, però després de tants anys fora del meu país ho trobes més a faltar. També hi ha influït que pugui estar 100% disponible per la selecció i poder arribar de la millor manera per repetir l’or olímpic a Tòquio”, explica el mític 22 del RC Polo.

Rey encara estarà unes setmanes més per la capital catalana per acomiadar-se dels amics, i té clar que també n’enyorarà algunes coses: “De la vida a Barcelona, trobaré a faltar bastants coses, perquè és una ciutat molt bonica, semblant a l’Argentina, i que té detalls que m’encanten. El fet de tenir el mar i la muntanya a prop de la ciutat és increïble. I del Polo, més enllà de la competició, el que més trobaré més a faltar són els amics que he anat fent durant tots aquests anys i la gent de club, a la qual li he anat agafant afecte.” De la seva trajectòria al club barceloní, al defensa argentí li quedarà l’espina de no haver pogut assolir una Eurolliga. “Poder guanyar una EHL hauria estat genial. És una de les competicions més boniques que hi ha per jugar a Europa. Per sort, vaig tenir l’oportunitat d’entrar dues vegades en una Final a Quatre, encara que no vaig aconseguir jugar una final”, lamenta.

En una nota publicada al web del club, el RC Polo ressalta que ha estat “un orgull enorme haver comptat des del 2005 amb un dels millors defenses del món” i se l’interpel·la perquè torni “a casa molt aviat per a poder acomiadar-te com et mereixes”.

Miralles i Mata, altes

El RC Polo ja ha mogut fitxa per suplir la baixa de Rey i amb vista al curs vinent incorporarà a l’interior del CD Terrassa Marc Miralles, de 22 anys i un habitual de la selecció espanyola. Fins al moment de la suspensió de la lliga, era el màxim golejador del campionat, amb 14 dianes. Una altra novetat és la del porter Cesc Mata, provinent del Júnior i que el curs vinent també estarà a les ordres de Roger Pallarols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)