Handbol

La lliga femenina tindrà dos grups i dues fases

Handbol. Així s’ha aprovat en l’assemblea de la federació espanyola. La lliga Asobal, en canvi, mantindrà el format de tots contra tots, tal i com es va acordar en una reunió prèvia divendres

La lliga de divisió d’honor femenina del curs vinent, en què hi juga el KH-7 BM Granollers, es dividirà en dos grups i dues fases, segons s’ha aprovat avui en l’assemblea de la Federació Espanyola d’Handbol celebrada telemàticament a Guadalajara. Els setze equips estaran repartits en dos grups de 8 i en una segona fase els quatre primers s’aplegaran en un grup que lluitarà pel títol i els quatre últims per a la permanència. Aquest nou format, amb menys partits, suposarà un estalvi econòmic considerable. La competició començarà el cap de setmana del 12 i 13 de setembre.

En la lliga Asobal, en canvi, es mantindrà el format de tots contra tots, tal i com es va acordar en una reunió prèvia celebrada divendres, en què a més dels presidents dels dos organismes hi van assistir representants dels divuit clubs en competició. La lliga s’iniciarà el 2 de setembre. Abans, el 29 d’agost, es disputarà la supercopa d’Espanya entre el Barça i el Benidorm, subcampió de copa. Altres dates que s’han aprovat són la de la fase final de la copa del rei (5-7 de març), que canvia de format i la jugaran el Barça (vigent campió, el club organitzador i els sis primers al final de la primera volta, i de la copa de la reina (23-25 d’abril). La copa Asobal, que habitualment es disputava a finals d’any, s’ha acordat que es continuarà jugant, però sense fixar cap data. La divisió d’honor plata arrencarà el cap de setmana del 26 i 27 de setembre. Aquesta competició, com la divisió d’honor femenina, també canvia de format i els vint equips es dividiran en dos grups de deu cadascun.

Durant l’assemblea també s’ha aprovat la no obligatorietat de formar part de l’Asobal per participar en la lliga, una proposta liderada pel Barça i el Bidasoa, enfrontats amb l’actual president de l’organisme, Alfonso Aragonés. Al final de l’assemblea, el president de la Federació Espanyola d’Handbol Paco Blázquez ha manifestat la seva intenció de tornar a presentar-se a la reelecció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)