Atletisme

La federació vol recuperar la pista de Sabadell

Atletisme. Manté el calendari de pista coberta del 2021 tot i que la pista està desmuntada per decisió del departament de Salut

La Federació Catalana d’Atletisme mantindrà el calendari de pista coberta del 2021 i s’ha proposat com a objectiu recuperar les instal·lacions de Sabadell després que aquestes hagin servit d’hospital de campanya durant la crisi del coronavirus. La federació ja va criticar que el desmuntatge de la pista es va fer de forma maldestre i que recuperar-la pot arribar a costar un milió d’euros. A això s’hi ha d’afegir que algun responsable sanitari havia demanat que les instal·lacions estiguessin preparades també per a un futur rebrot, fet que impediria recupera-les per a la competició.

“És un objectiu prioritari i urgent la reconversió de l’Hospital Temporal Valès Salut en l’original pista coberta”, ha assenyalat la federació en un comunicat després que l’última reunió de la junta aquest fos un dels temes acordats. Així, el president, Joan Villuendas, ha intensificat els últims dies els esforços per materialitzar aquest objectiu amb reunions amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; el president de la federació espanyola, Raúl Chapado, i amb tots els responsables de les diferents entitats implicats en la recuperació de la pista.

Tot i que la finalització de l’ús com a hospital temporal depèn del departament de Salut la federació adverteix que l’escenari en què s’està treballant és que el gener del 2021 la pista sigui operativa. “És una part indispensable per al normal desenvolupament de l’atletisme, un esport amb més de 15.000 llicències que genera un ampli teixit social bàsic i indispensable per a la nostra societat”, assenyala el comunicat de la federació.

Des de la seva inauguració el 2010 la pista coberta de Sabadell ha registrat activitats amb una mitjana de 20.000 participants per temporada. Més d’un centenar de clubs la fan servir d’una manera o una altra, principalment en competicions.

També s’hi disputa cada temporada un míting internacional on s’han batut nombrosos rècords, com el que va fer Genzebe Dibaba el 2017 en els 2.000 m (5:23.75).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)