Esport i política

Demanen que el govern destini un 1 per cent del pressupost a l’esport

Política Esportiva.

Els grups parlamentaris de Ciutadans, els Socialistes, Catalunya En Comú Podem i la CUP, el Parlament de Catalunya insten el govern a establir, com a objectiu permanent de la seva política esportiva, el compromís de destinar pressupostàriament un mínim de l’1% del pressupost anual de la Generalitat d a l’esport.

Abans que la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus deixés el sistema esportiu català en una situació límit, tal com mostren les dades del recent estudi presentat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i Indescat, el sector ja havia alertat de la situació vulnerable en què es trobava, fruït de les retallades de més del 70% en els últims 10 anys; un infrafinançament que l’abocava a una situació d’insostenibilitat i precarització permanent.

Arran d’aquest malestar, el sector va presentar a principis d’any la demanda sota el lema “Salvem l’esport” perquè el Govern destinés l’1% dels pressupostos a l’esport. Ara, amb aquesta votació, el Parlament de Catalunya s’alinea amb les tesis del sector per a un finançament just, estable i permanent perquè l’esport pugui seguir sent el quart pilar de l’estat del benestar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)