Futbol sala

Futbol sala

Empremta Linares

El retirat pivot català és el director esportiu i coartífex del miracle del Viña Albali, que ha fet història i que avui lluita pel títol contra el Movistar Inter

Linares és als despatxos del conjunt manxec des que va plegar a segona en aquest conjunt el 2017

Joan Linares (Barcelona, 1975) va ser campió del món i europeu amb la selecció espanyola –73 cops internacional– i un dels grans jugadors franquícia en la consolidació de la lliga de futbol sala, de la qual és el màxim golejador històric amb 602 gols i tres temporades pitxitxi, que aviat és dit. Un referent, per tant, en l’imaginari del futbol sala català i estatal. Sorgit del Barça (1993-1995), va brillar en els equips més destacats de la competició, com el Talavera (1995-2000), el Playas de Castelló (2000-2002), el Boomerang Interviú (2002-2008), el Talavera (2008-2011) i el Sala 10 (2011-2012), i va acabar la trajectòria en el llavors modest Valdepeñas (2012-2017). Cinc títols europeus UEFA Futsal Champions, sis lligues, tres copes d’Espanya, quatre d’intercontinentals i cinc supercopes, entre altres èxits, guarneixen la trajectòria del pivot català, que també va ocupar la posició d’ala. De fet, ha estat escollit quatre vegades millor ala esquerre de la LNFS, un cop millor pivot i una vegada millor jugador (2000). El seu germà bessó, Andreu, també va jugar en el màxim nivell. Conegut a les pistes com a Joan, va aterrar a Valdepeñas per jugar a segona B i s’hi va retirar el 2017 a segona amb 42 anys en un emotiu homenatge contra el Barça. El conjunt manxec li va oferir continuar-hi vinculat en qualitat de director esportiu i els resultats han estat immillorables, fins al punt d’aspirar avui al títol de lliga en una final inèdita, impensable i inversemblant contra el Movistar Inter. “Em sedueix la gestió esportiva”, explica Linares, que s’ha preparat en aquest camp, però que també té el títol d’entrenador del màxim nivell. Paral·lelament, dirigeix l’escola Infantes de Toledo, amb 120 nens que desgranen els secrets d’aquest esport.

El Viña Albali va pujar a primera en el curs 2017/2018. El desembre del 2018 Linares i la junta, però, van destituir el tècnic de l’ascens, Leo Herrera, i van encomanar l’equip a David Ramos, el tècnic actual, que va mantenir l’equip, debutant a l’elit i fundat el 2002. Amb jugadors que han ofert un gran rendiment com el barceloní de 37 anys José Ruiz, Chino –el màxim golejador–, Ibarra, Nano, Buitre, o els brasilers Cainan, Rafa i Edu, i un pressupost de només 800.000 euros –a la meitat mitjana baixa de la taula–, el Viña Albali va jugar la final de la copa d’Espanya contra el Barça, va ser tercer en la lliga regular i ara ha posat de cap per avall la lliga tot just en la seva primera participació en la fase pel títol. El Llevant, botxí del Barça a quarts, no va ser prou rival dimarts per als castellans (2-5), que en el debut a quarts van eliminar l’Osasuna (4-4) gràcies a la millor posició en la fase regular, el criteri de desempat.

“La clau és el canvi de model, la gran majoria de jugadors viuen a Valdepeñas”, reivindica Linares, que va defensar la mesura. El club compatibilitzava els entrenaments a Valdepeñas i Madrid fins que el català va canviar el model conscient que es posava en perill la identitat del club i que la logística no era la més indicada per fer un pas qualitatiu. El temps li ha donat la raó.

La final, avui a les 15.30 h

El Viña Albali té avui la gran oportunitat en “el partit més important de la nostra història”, segons proclama el president, Luis Palencia. “És el moment de somiar”, hi afegeix. El duel es juga al Martín Carpena de Màlaga (15.30 h / E3) sense públic. Tindrà al davant un monstre que aspira a la seva catorzena corona de la LNFS i que en fa prou amb l’empat. També hi haurà en joc una plaça europea o dues. El campió accedirà a la UEFA Futsal Champions i el perdedor haurà d’esperar que el Barça o El Pozo no siguin campions de la final a quatre europea que es jugarà a l’octubre al Palau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)