Handbol

El Barça abandona l’Asobal

Handbol. El club blaugrana fa efectiu el trencament amb l’organisme que presideix Adolfo Aragonés. El BM Granollers es manté crític amb el rumb de l’associació, però hi continua per “raons històriques”

El Barça ha deixat de ser membre de l’Associació de Clubs d’Handbol (Asobal), però continuarà disputant totes les competicions que organitzi l’entitat. La renúncia es va fer efectiva el 30 de juny. També ha seguit el mateix camí el Logronyo. El trencament era un fet des que el Barça i el Bidasoa van proposar en l’assemblea de la Federació Espanyola d’Handbol del 13 de juny l’eliminació del requisit de formar part de l’Asobal per participar en la lliga. Es va aprovar amb 62 vots a favor, nou en contra i set abstencions. L’escissió ja es veia a venir des que aquests dos clubs, a més del Granollers, el Logronyo, l’Anaitasuna, l’Osca i el Benidorm van demanar en una carta la dimissió del president, Adolfo Aragonés, reelegit per només un vot el 7 de març passat.

La falta de transparència i informació, la inacció de l’Asobal abans i durant el període de confinament per la pandèmia, i el fet de provocar la divisió entre els associats van ser els motius adduïts pels signants de la carta. “Si el president hagués dimitit no ens n’hauríem anat, perquè l’associació té viabilitat i es podria impulsar un projecte més creïble. No vam tenir resposta a aquella carta i tot va anar a pitjor. Era una decisió complicada, però vam avisar que la prendríem”, advertia David Barrufet, el mànager d’handbol del Barça, a principis de la setmana passada. Tot i coincidir amb la crítica i amb la falta de rumb de l’Asobal, que presideix Aragonés, el BM Granollers prefereix continuar en l’associació. “Coincidim amb el Barça en l’anàlisi i el plantejament, però per raons històriques i com a membres fundadors mirarem de treballar pel retrobament des de dins”, argumenta el president, Josep Pujadas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)