Tennis

Platja d’Aro obre la porta dels grans tornejos

Tennis. Les millors jugadores catalanes i espanyoles tornaran a veure’s les cares després de quatre mesos de confinament en un campionat que tindrà nivell internacional

Vint-i-una de les 25 primeres classificades del rànquing espanyol de tennis disputaran a partir de dilluns vinent el torneig que marca la represa del calendari oficial de tennis a Catalunya i l’Espanya. Ho faran al CT d’Aro amb el suport de l’Ajuntament, de Magistertennis i de les federacions catalana i espanyola. El torneig s’ha inscrit en el triangular Mapfre que ha instaurant la federació espanyola i tindrà continuïtat a Castelló i les Franqueses, com a punt de partida perquè les jugadores que aspiren a retornar a la competició internacional de la WTA o la ITF ho puguin fer amb garanties i amb una preparació més adequada després d’uns quatre mesos de confinament.

Laia Sorribes i la palafrugellenca Aliona Bolsova lideren la participació d’un campionat que també inclou una dotació econòmica de 24.000 euros. També es tindran en compte les recomanacions sanitàries, com explica el mateix president del club, Xavier Ato: “S’ha establert un pla estratègic per adequar les instal·lacions seguint totes les instruccions sanitàries que ens ha demanat la federació.”

Els partits començaran a les cinc de la tarda i l’entrada serà lliure. L’aforament màxim pot arribar a ser d’unes nou-centes persones, però sempre hi hauran d’accedir amb el protocol preestablert. “Aquest torneig és una manera de col·laborar també en la reactivació econòmica, sobretot en una zona turística com la nostra”, hi afegeix Ato.

El director esportiu de la federació espanyola, Javier Soler, assenyala que el quadre que s’ha aconseguit és “excepcional” si es té en compte la incertesa de la situació. “Només ens fallen Muguruza, Suárez –que aquest any es retira– i Paula Badosa –que s’ha operat–. L’esforç que hem fet tots per muntar aquest torneig s’ha vist recompensat amb una participació extraordinària. És una bona oportunitat per a les jugadores professionals i les que van pel camí de ser-ho.”

Clàudia Hoste, número 25 del rànquing espanyol, admet que totes les jugadores tenen ganes de començar a competir. “Han estat mesos molt durs, a mi m’han anat bé per recuperar-me d’una lesió, però no és el mateix entrenar-te a casa només amb preparació física que agafar ritme de joc.”

Pel delegat de la federació catalana, Carles Sastre, és positiu introduir valors com la “il·lusió” quan encara no s’han superat del tot les conseqüències de la Covid-19: “Personalment em farà feliç veure alguna jugadora que he entrenat des de ben petita jugant un campionat com aquest.”

Les de casa

A banda de Bolsova (1997), les pistes del CT d’Aro veuran en acció altres grans jugadores del tennis femení gironí, com ara la blanenca Marina Bassols (1999) i l’olotina Júlia Payola (1998), habituals totes dues en el circuit ITF. Entre les favorites també es poden citar jugadores amb gran experiència a l’ATP, com Georgina Garcia, Lara Arruabarrena i Cristina Bucsa.

PROTAGONISTES

L’esforç per fer el torneig s’ha vist recompensat amb una participació excepcional
Javier Soler
Director esportiu de la rfet
Això ajudarà també a reactivar econòmicament una zona tan turística com la nostra
Xavier Ato
president del CT D’ARO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)