Tennis

MARINA BASSOLS

TENNISTA

“El somni és jugar un Grand Slam”

La blanenca Marina Bassols (RCT Barcelona, 1999, 410a WTA) va ser considerada amb 15 anys la millor jugadora d’Europa cadet, just abans de ser operada d’una lesió a l’espatlla que la va tenir apartada més d’un any. No es va rendir i ja pensa a fer carrera a la WTA.

Després d’uns mesos sense jugar, ja en té ganes?
Sí, durant el confinament he estat a casa, a Blanes, i tenint en compte les circumstàncies, m’he mantingut força bé físicament. No he estat mai quieta, però m’agrada la llibertat, poder córrer i, sobretot, jugar. He estat més de tres mesos sense fer cap partit oficial.
De què li ve la dèria pel tennis?
De petita feia molts esports. Quan tenia 7 anys en un poliesportiu vam fer tennis i els monitors van veure que hi tenia més facilitat que els altres nens. Ho van comentar als meus pares i ràpidament vaig dir que sí, que m’agradava, i cada vegada, de fet, m’ho passava més bé, i així fins ara.
Quins entrenadors l’han marcat?
Al CT Blanes vaig començar amb Jordi Sala, que va ser molt important per a mi. Després vaig anar dos anys a Múrcia i l’entrenador d’allà també em va ajudar molt. A Barcelona porto cinc anys amb Marc Pallarès, que ha estat clau per a la meva evolució.
Amb una dedicació tan absoluta al tennis, ha pogut continuar estudiant?
A Múrcia em van donar moltes facilitats per fer l’ESO de forma telemàtica, i a la llarga he pogut acabar el batxillerat. L’època més dura, però, va ser la de la lesió, quan vaig anar a Barcelona. El metge va insistir que per l’edat calia operar, i em vaig perdre tota l’etapa del circuit ITF júnior i els Grand Slams. M’hauria agradat viure-la. Quan vaig tornar tenia gairebé 17 anys i vaig començar a jugar en el circuit professional.
Ha assolit els objectius que s’havia marcat?
No em queixo, tot i que és un esport molt dur. Tothom sap que hi ha molts alts i baixos, però el tennis m’ha ensenyat molt i ho continuarà fent. M’agrada que formi part de la meva vida. Fer el salt del circuit ITF a la WTA no és fàcil, però estic treballant molt dur per poder-lo fer com més aviat millor, tot i que cada jugadora ha de seguir el seu camí. El meu primer somni a curt termini és jugar una prèvia d’un Grand Slam, cosa que vol dir acostar-me a les 200 millors jugadores del món.
Entén que alguna jugadora pugui acabar saturada o deprimida, com li va passar a Paula Badosa?
El tennis et dona moltes alegries, però també hi ha l’altra cara de l’esport professional. Quan els resultats no acompanyen, això li pot passar a qualsevol. En el meu cas tinc un equip al darrere que m’anima cada dia perquè no em rendeixi passi el que passi perquè veuen que tinc qualitat per seguir endavant.
En el circuit hi ha rivals i amigues, o només rivals?
Això depèn de cada persona i el seu caràcter. Hi ha jugadores que potser tenen respecte per les altres, però personalment intento portar-me bé amb tothom.
El bronze dels Jocs Mediterranis és el seu millor record?
M’ho vaig passar molt bé i va ser molt emocionant pel fet de jugar a Tarragona, però tinc un gran record també del màsters europeu sub-16 del 2015, quan em van nomenat millor jugadora europea. Va ser una època molt maca.
Pensa les 24 hores al dia en el tennis?
Intento desconnectar, però no és fàcil. T’entrenes, recuperes i menges pensant en el tennis i al final vius per aquest esport. A una persona a la qual no li agradi és molt difícil que pugui fer aquesta professió. Jo la gaudeixo molt encara que estigui fora. M’agraden també, però, altres esports, i moltes vegades em quedo enganxada a Teledeporte veient gimnàstica rítmica o atletisme. No em costa posar-me en la pell d’altres esportistes.
Com es defineix com a jugadora?
Soc agressiva, ràpida i m’agrada posar en dificultats sempre les rivals. De petita admirava Xaràpova i Serena Williams, però ara em fixo en moltes jugadores i jugadors diferents per veure què en puc aprendre i com puc fer evolucionar encara més el meu joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)