Atletisme

Noah Lyles brilla en els Inspiration Games de Zuric

Atletisme. El velocista s’imposa en els 200 m, però la marca no es podrà homologar per una errada en la mesurament de la cursa

El velocista nord-americà Noah Lyles s’ha erigit en el gran protagonista dels Inspiration Games de Zuric, que ha aplegat a una trentena d’atletes repartits en vuit proves i en set escenaris diferents. De fet, el campió del món de 200 m ha volat des de l’estadi de Bradenton, a Florida, on ha acreditat uns inversemblants 18.90 (-3,7 m/s) en el doble hectòmetre, que en condicions normals suposarien un nou rècord mundial, en poder de l’irrepetible Usain Bolt (19.19). Des del primer moment el registre ha generat molts dubtes i una posterior revisió ha certificat que havia corregut menys metres del compte. Mancances de la nova realitat atlètica. En tot cas, el velocista de Gainesville, que el cap de setmana ja va córrer els 100 m en 9.93, amb vent excessiu, ha evidenciat que està en forma i que és un dels grans talents de l’actual univers atlètic.

En la primera cursa del programa, la multicampiona Allyson Felix ha imposat la seva jerarquia i des de l’estadi de Walnut, a Califòrnia, ha superat a les seves rivals a distància en els 150 m, amb un registre de 16.81. La velocista de Bahames Shaune Miller-Uibo ha estat segona, amb 17.15 a Bradeton (Florida), i la suïssa Mujinga Kambundji, tercera amb 17.28 a Zuric. On si que hi hagut duel directe ha estat en els 100 m iardes (91,44 m), en què els tres velocistes han competit plegats a Bradenton. El canadenc Andre de Grasse ha estat el més ràpid (9.68) i ha precedit el francès Jimmy Vicaut (9.72) i al jamaicà Omar McLeod (9.87), campió olímpic de 110 m tanques.

En els concursos han dominat els saltadors de perxa nord-americans, amb victòries per a Sam Kendricks (5,81 m) i Sandi Morris (4,66 m). L’única victòria europea ha estat per al portuguès d’origen cubà Pedro Pablo Pichardo, que ha aterrat a 17,40 en triple salt i ha deixat en segon lloc al doble campió olímpic i quatre vegades campió del món Christian Taylor (17,27 m).

La competició també tenia la seva classificació per equips, en què els Estats Units, amb 20 punts, s’ha imposat al combinat europeu (17) i al de la resta del món (9).

La pròxima cita de la Lliga del Diamant serà el 14 d’agost a Mònaco, segurament amb un programa atlètic més convencional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)