Ciclisme

El Massi-Tactic, en dues de les tres clàssiques del País Basc

Ciclisme. La confusió pel protocol sanitari no permet a l’equip gironí disputar la primera cursa, dijous

L’UCI està formada per 55 equips, unes 900 corredores, directors i tècnics dels quals només un 15 per cent poden viure del ciclisme. És la realitat amb què el Massi-Tactic s’ha topat aquesta setmana passada en el que havia de suposar el retorn a la competició de l’equip gironí, l’únic català en la competició fememina d’àmbit mundial.

L’equip del Baix Ter no va poder prendre la sortida dijous en la Emakumeen Nafarroako Klasikoa (1.1) perquè l’UCI demanava, sense previ avís, que els equips presentessin les proves PCR amb resultat negatiu de corredores i tècnics. Dels 25 equips inscrits, deu no van prendre la sortida.

En la que va ser la primera cursa del Massi-Tactic, divendres en la Clàssica Navarra, només la tercera del darrer campionat estatal, Mireia Benito , va acabar el recorregut de 122 km, en el 56è lloc convertint-se en la primera corredora de l’estat no professional.

La a Durango-Durango Emakumeen Saria (113 km), diumenge, la van acabar gairebé totes les corredores de l’equip i la canadenca Gabrielle Pilote-Fortin va ser la més ben classificada, en el 63è lloc.

Satisfacció malgrat tot

“L’UCI va anunciar quesense proves PCR els equips no podíem participar, però a nosaltres l’organitzador de la cursa no ens els havia demanat” explica el president del club, Sergi Güell, que recorda que competien al costat de les millors del món –la mallot irisat Annemiek van Vleuten (Mitchelton) va guanyar les tres curses– i que l’objectiu era acabar les curses, després de cinc mesos d’inactivitat competitiva.

“Després de setmanes d’informació contradictòria entre l’organització i l’UCI no han arribat a un acord mutu i els perjudicats hem estat nosaltres, entre molts d’altres equips. L’UCI ha brillat per les seves incongruències en el seu comunicat i ni els mateixos organitzadors han estat capaços d’interpretar” hi afegeix sobre la confusió, recordant que l’equip havia presentat la documentació requerida.

Tots a l’una

Sergi Güell adverteix de la precària situació del ciclisme femení: “Fins que l’UCI, els organitzadors i els equips no apuntin en la mateixa direcció els més perjudicats serem els equips petits, aquells que seguim amb les nostres feines per poder viure el nostre somni de ser ciclistes”.

I hi afegeix: “Som els que aguantem el ciclisme femení perquè algunes puguin viure d’això, i que alhora ningú ens té en compte. Lluitem per poder pagar els gairebé 2.000 € que suposen els tests PCR per cada cursa”.