Ciclisme

Victòria i lideratge de Remco Evenepoel

Ciclisme. Protagonisme català sense premi en la volta a Burgos. Roger Adrià i Joel Nicolau anaven al davant i han estat atrapats a dos quilòmetres de la meta

El jove Remco Evenepoel (Deceuninck) ha tornat a fer una demostració de les seves qualitats i les ganes de guanyar, i s’ha imposat en la tercera etapa de la volta a Burgos i és el nou líder de la cursa. El belga, de 20 anys, ha superat per 18 segons el neozelandès George Bennett (Jumbo Visma) després d’atacar en el darrer quilòmetre i mig de l’ascensió al Picón Blanco, de categoria especial. Renco Evenepoel supera per 18 segons George Bennett en la general i per 32 Mikel Landa (Bahrein-McLaren), que ha estat tercer de l’etapa.

El protagonisme del dia, però, ha estat per als corredors catalans. Els barcelonins Roger Adrià i Kiko Galván (Kern) i el corredor de Llofriu Joel Nicolau (Caja Rural) han estat presents en l’escapada inicial de nou corredors que han arribat a tenir deu minuts d’avantatge. Roger Adrià ha estat el líder virtual força temps.

El barceloní s’ha quedat sol al capdavant de la prova a 28 km del final i ha lluitat per la victòria fins a la pujada de l’últim port. Joel Nicolau l’ha perseguit uns metres per darrere en la darrera ascensió, però tots dos han estat atrapats a dos quilòmetres de la fi. El gironí ha acabat l’etapa novè a 1:20 i el barceloní ha arribat tretzè a 1:33. Just al seu davant ha entrar el sabadellenc David de la Cruz (Emirates), dotzè amb el mateix temps i que s’ha situat novè de la general.

Patrocini

L’UCI i el protocol sanitari

La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha recordat a la volta a Burgos que ha d’aplicar el protocol sanitari establert. Cinc corredors han hagut d’abandonar la cursa per haver estat en contacte amb persones contagiades de Covid-19. Això ha fet saltar l’alarma en el moment més important de l’any, ja que dissabte arranca el World Tour amb l’Strade Bianche a Itàlia. Per evitar que els organitzadors incompleixin alguns protocols sanitaris establerts, l’UCI ha emès un comunicat en què avisa els organitzadors que qualsevol incompliment pot acabar amb la retirada de la prova del calendari internacional. L’UCI també avisa que també sancionarà l’incompliment del protocol sanitari per part dels corredors i els equips.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)