Ciclisme

Wout Van Aert guanya l’Strade Bianche, al tercer intent

Ciclisme. L’estrella del ciclocròs havia estat tercer les dues anteriors edicions de la clàssica de les carreretes blanques amb final a Siena

Wout Van Aert (Jumbo Visma) és per fi vencedor de l’Strade Bianche, la primera clàssica del calendari World Tour, que es caracteritza pels seus trams de terra i que enlloc del març s’ha fet en agost, amb la calor de la Toscana com a protagonista.

El belga ha atacat a 12,3 quilòmetres i s’ha desempallegat dels quatre companys d’escapada amb qui liderava la cursa –Fuglsang (Astana), Bettiol (Education First), Formolo (UAE) i Schachmann (Bora).

El que fou campió del món de ciclocròs havia estat tercer les dues darreres edicions de la cursa i, a manca de deu quilòmetres, ha demostrat perquè és el campió de Bèlgica de contrarellotge i anava ampliant l’avantatge respecte els seus perseguidors, que s’anaven despenjant.

Formolo i Schachmann han estat els darrers en aguantar però a 1,5 quilòmetres cedien més de 20 segons i mig minut quan Van Aert encara els darrers murs i es disposaven a lluitar pel segon lloc, que finalment ha estat per l’italià, a 29 segons.

Cinc de cinc

Annemiek van Vleuten (Mitchelton) ha guanyat la cursa femenina i enllaça cinc victòries en cinc curses disputades aquest 2020, des que va guanyar el campionat del món al final de la temporada 2019.