Ciclisme

La tercera és la bona per a Wout van Aert, a Siena

Strade Bianche. El triple campió del món de ciclocròs guanya la primera clàssica del World Tour, després de ser-ne tercer en les dues darreres edicions

Wout van Aert (Jumbo-Visma) és per fi vencedor de l’Strade Bianche, la primera clàssica del calendari World Tour aquest 2020 i que es caracteritza pels seus trams de terra, que a l’agost en lloc del març s’han endurit per la calor a la Toscana.

L’atac del belga, a 12,3 quilòmetres deixant enrere els altres quatre candidats al triomf amb qui compartia el cap de cursa –Fuglsang (Astana), Bettiol (Education First), Formolo (UAE) i Schachmann (Bora)–, va resultar desequilibrant.

El que fou triple campió del món de ciclocròs havia estat tercer les dues darreres edicions de la cursa i, quan faltaven 10 quilòmetres, va demostrar per què és el campió de Bèlgica de contrarellotge: anava ampliant l’avantatge respecte als perseguidors, que s’anaven despenjant. Els darrers a fer-ho van ser Formolo i Schachmann, que, mentre Van Aert encarava els darrers murs, es disposaven a lluitar pel segon lloc.

Cinc de cinc

Annemiek van Vleuten (Mitchelton) és la guanyadora de la versió femenina i, des que va guanyar el campionat del món el 2019, enllaça cinc victòries en cinc curses disputades aquest any. Quatre els darrers 10 dies en el retorn a la competició.