Golf

El valor d’un Grand Slam

Golf. La pugna pel número 1 entre Thomas i Rahm queda en segon pla a les portes del PGA Championship, la primera gran cita de la temporada

El PGA Championship, que es disputa per primer cop al Harding Park de San Francisco, serà a partir d’avui l’escenari del primer Grand Slam del curs. L’obert dels Estats Units s’ha ajornat fins al setembre; el Masters, fins al novembre, i l’obert britànic s’ha ajornat directament fins al 2021.

El coronavirus, per tant, marcarà el primer major de la temporada, per l’absència de públic, i per algunes baixes il·lustres, com ara les de Vijay Singh, John Daly, Padraig Harrington, Y.E. Yang i Francesco Molinari. En tot cas, no hi faltaran els vuit golfistes que comanden el circuit mundial. De fet, la prèvia del PGA Championship ha estat marcada pel relleu en el número 1, que durant un parell de setmanes va estar en mans del jugador de Barrika Jon Rahm. La combinació de la victòria de Justin Thomas amb el mal resultat del golfista basc en el Mundial FedEx St. Jude Invitational de Memphis va catapultar al lideratge el golfista nord-americà. De totes maneres, a les portes del primer Grand Slam del curs el primer lloc no treu la son ni a un ni a l’altre. “S’han de separar les dues coses. No tinc la sensació que hagi de sortir a jugar per provar-me com a número 1 mundial o per intentar ampliar el meu lideratge. Sortiré a jugar amb una única raó: intentar guanyar un torneig de golf, que a més resulta que és el PGA Championship”, remarca el jugador de Goshen (Kentucky). Al seu torn, Rahm considera que el lideratge mundial pot ser ara una posició molt variable. “Penso que estem en una època en què serà difícil que algú es distanciï. Quan hi ha tants grans jugadors que coincideixen en el temps podem entrar en una era d’anades i vingudes”, destaca el jugador basc, que compara la situació actual amb el rànquing de tennis. “Prefereixo guanyar un gran que arribar al número 1”, sentencia.

També figuren en el cartell de favorits i poden sortir de San Francisco amb el lideratge mundial el nord-irlandès Rory McIlroy i els nord-americans Webb Simpson i Dustin Johnson, tots tres guanyadors d’edicions anteriors. Entre els inscrits tampoc no hi faltarà el vencedor del 2018 i el 2019, Brooks Koepka (6è en el rànquing), tot i que les mirades se centraran novament en Tiger Woods, amb quatre títols en el seu palmarès (1999, 2000, 2006 i 2007), i a només un dels més guardonats, Walter Hagen i Jack Nicklaus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)