Atletisme

Les eleccions de la federació catalana, sota investigació

Atletisme. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya admet les al·legacions de la candidata Mercè Rosich, que va perdre per un vot contra Joan Villuendas i sol·licitarà una prova pericial a tres clubs

En les darreres eleccions de la Federació Catalana d’Atletisme, el 17 de març de 2018, l’actual president Joan Villuendas va vèncer, com vam titular aleshores, en la photo-finish. Un únic vot de diferència (37-36) va donar la victòria a la candidatura continuista respecte a l’alternativa encapçalada per Mercè Rosich. La dirigent manresana ja es va queixar aleshores d’algunes “irregularitats”, però el recurs presentat al Tribunal Català de l’Esport no va prosperar. De fet, l’organisme esportiu va desestimar una part de les al·legacions, però la resta les va obviar. Rosich va elevar la instància al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i més d’un any després el magistrat ha considerat pertinent obrir una investigació pericial a tres clubs, les signatures dels quals no coincideixen.

Aquesta notificació va arribar la setmana passada a totes les parts, a mans de Rosich, al Tribunal Català de l’Esport i a la mateixa Federació Catalana d’Atletisme, i dimarts es va fer pública la notícia en el lloc web La Bolsa del Corredor.

Rosich ha confirmat la informació i no amaga certa satisfacció perquè el magistrat hagi vist també el que no va detectar en el seu moment la junta electoral de la Federació Catalana d’Atletisme. “Després que el Tribunal Català de l’Esport desestimés el meu recurs vaig tenir dubtes, però vaig decidir tirar endavant el procés perquè es va obviar la segona part de les meves al·legacions i perquè les eleccions havien anat d’un sol vot. Si hagués perdut per una diferència més àmplia ho hauria deixat córrer, però vaig rebre el suport d’una gran part de l’atletisme català”, recorda.

El magistrat haurà de citar els tres clubs per fer les proves pericials i el procés haurà de seguir el seu curs. Joan Villuendas s’ha mostrat sorprès que s’hagi filtrat una informació sota secret de sumari. El màxim dirigent de l’atletisme català apel·la a la prudència i prefereix no fer cap declaració mentre espera que s’aclareixi un cas que pot anar per llarg.

LA PROTAGONISTA

Vaig continuar endavant el procés perquè vaig rebre el suport d’una part molt important de l’atletisme català
Mercè Rosich

JOAN VILLUENDAS

Sorprès per la filtració amb el secret de sumari, prefereix no fer declaracions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)