Més esport

Mingote acaba l’Olympic Route coronant el Mont Olimp

Alpinisme. Ha finalitzat el seu recorregut europeu en bicicleta i pujant els cims més destacat que es va iniciar el 22 de juny a l’Estadi Olímpic de Barcelona

Sergi Mingote ha finalitzat la seva aventura europea en bicicleta i pujant els cims més emblemàtics al cim del Mont Olimp (2.918 m), la muntanya més alta de Grècia. Han passat 48 dies des que va sortir el 22 de juny de l’estadi Olímpic de Barcelona en els quals ha fet 7.068 quilòmetres en bicicleta i ha pujat a 19 cims europeus per promocionar la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030 pels jocs d’hivern. Aquesta darrera ascensió estava prevista pel 10 de juny però les males previsions meteorològiques l’han decidit a avançar l’ascensió.

En aquest llarg camí Sergi Mingote ha fet 19 ascensions, acompanyat d’altres alpinistes, a cims emblemàtics com el Colle San Carlo, a la regió d’Aosta; el Sant Gotard, a Suïssa; el Pas Tre Croci, a les Dolomites, i el duríssim Zoncolan, a la regió de Venècia. En la part final del recorregut de l’Olympic Route ha hagut de modificat el recorregut per culpa de les restriccions sanitàries provocades pel coronavirus. Per arribar a Grècia per Albània havia de passar una quarantena de dues setmanes, i ha buscat un altre camí. Ha tornat enrere i ha fet un recorregut per Itàlia on ha pujat dos dels volcans més coneguts, l’Etna i el Vesuvi.

Possiblement el dilluns 10 de agost Sergi Mingote tornarà a Barcelona per descansar amb la família. . Inicialment el 7 de setembre té previst volar a Katmandú per pujar al Makalu, el seu vuitè vuit mil del Catalonia 14x8.000, que va aparcar per la pandèmia del Covid-19.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)