Golf

Morikawa enlluerna en el PGA

Golf.

El prematur californià de 23 anys Collin Morikawa ha guanyat aquesta darrera matinada hora catalana al Harding Park de San Francisco amb 267 cops (-13) el PGA, el primer major del curs. Tot just en el seu debut en la competició, en el seu segon gran i en el 29è torneig professional de la seva carrera, dels quals ja n’ha conquerit tres, el nord-americà ha arrodonit una demostració que el converteix, a més, en el quart jugador més jove que s’endú el PGA rere mites com Rory McIlroy, Tiger Woods i Jack Nicklaus. Precisament Woods va guanyar el Masters del 1997 en la seva 29a aparició en el circuit professional. Assenyat i alhora atrevit, amb ascendència genealògica japonesa i amb un gran potencial esportiu i també en la promoció del golf, succeeix en el palmarès el nord-americà Brooks Koepka, vencedor el 2018 i el 2019 i que ha acabat 29è amb -3.

Una volta espectacular de 64 cops (-6) –69-69-65+64 en la progressió de les quatre jornades–amb quatre birdies i un eagle definitiu en el forat 16 l’han catapultat al capdamunt gràcies a una gran valentia i un joc que ha enlluernat. El seu drive colossal en el forat 16 passa a la història del golf. Ha deixat la bola a tres metres i mig de la bandera i amb el putt ha decidit el títol en una jornada amb un bon grapat de jugadors que han arribat al tram final amb possibilitats (-10). L’altre gran cop l’ha signat amb una aproximació que ha embocat en el forat 14 i amb el qual ha presentat definitivament candidatura.

El líder en l’inici de la quarta jornada, el nord-americà Dustin Johnson, ha tornat a fallar en els moments clau –una etiqueta que li pesa en els grans– i amb un joc massa conservador no ha vist porteria. Ha fet un darrer recorregut de -2 i ha acabat el campionat segon amb -11 empatat amb l’anglès Paul Casey (-11). Cinc jugadors han acabat amb -10, una prova de la gran lluita viscuda en una darrera jornada en què només les genialitats de Morikawa han evitat que s’hagués de recórrer a un desempat per decidir el campió.

Rahm recupera el número 1

El basc Jon Rahm ha acabat tretzè amb -7, però recupera el número 1 mundial. L’únic que li podia arrabassar el privilegi després de completar un bon torneig en què ha millorat el seu joc progressivament (70+69+68+66) era Dustin Johnson si acabava campió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)