Voleibol

El grup de Zamora recorrerà al TAD

Voleibol. Catalunya, l’Aragó i Melilla impugnen 400 noms del cens i la junta electoral se n’abstreu pel volum

Les federacions catalana, aragonesa i de Melilla han denunciat a la junta electoral irregularitats sospitoses en més de 400 casos del cens a partir del qual s’ha de formar l’assemblea de 69 membres de tots els estaments que ha de votar la presidència de la federació espanyola de voleibol el 15 de novembre. Maribel Zamora, la presidenta de la federació catalana i candidata a la presidència, lidera el grup Ahora Vóley, que té el suport d’onze de les dinous federacions territorials. Lluitarà pel canvi davant el fins ara president Agustín Martín, que fa vint anys que és en el càrrec i, pel que es veu, sembla que s’aferra amb força a la cadira. Tot l’enrenou va començar amb la comprovació del cens provisional presentat recentment i que modificava el que es va realitzar mes i mig enrere. De sobte, hi havia una diferència de gairebé 1.000 persones noves, de les quals 250 eren jugadors, 160 eren entrenadors i fins a 100 àrbitres que també hi havien accedit. Cap club va reclamar els canvis.

La junta electoral havia de realitzar una investigació sobre els fets davant les múltiples impugnacions presentades, però és va declarar incompetent per volum i va delegar a les federacions involucrades (Madrid, Castella i Lleó i Galícia), curiosament les que donen suport al fins ara president.

Escandalós

En el cens han aparegut casos certament surrealistes. Entrenadors sense titulació i jugadores canàries que presumptament estan jugant amb un equip de Valladolid que només té inscrits conjunts inferiors. La federació de Castella i Lleó no certifica que això sigui cert, però l’espanyola, en canvi, hi ha posat la mà al foc. La junta electoral no ha requerit la informació de la territorial de Canàries perquè aquesta dona suport al grup de Zamora. La presidenta catalana anuncia les mesures que prendrà davant les presumptes irregularitats: “En els terminis curts que hi ha, hem intentat analitzar la situació de diverses d’aquestes persones incloses en el cens i hem fet una reclamació a la junta electoral. Hem impugnat entre 400 i 500 persones en situacions una mica estranyes”, explica Zamora, que subratlla que “els casos denunciats no són a la base de dades de la federació o no han complert el requisit de participació en competició estatal”. “Tampoc estem gens d’acord amb el fet que la junta, adduint volum, hagi demanat certificació de les llicències a les territorials i que, juntament amb alguna certificació de la mateixa espanyola, les hagin validades. Nosaltres aportàvem proves documentals. En els dies vinents anirem a Madrid per comprovar els certificats i presentarem recurs al TAD (Tribunal Administratiu de l’Esport) perquè el cens electoral es torni a elaborar.”

No hi estem d’acord. Anirem a Madrid a verificar els certificats que han aportat les territorials i presentarem un recurs al TAD
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)