Voleibol

Les propostes del canvi

Voleibol. La catalana Zamora advoca per un gir en la federació espanyola per superar Martín Santos, però primer caldrà que el TAD resolgui la presumpta manipulació del cens electoral

La candidatura Ahora Vóley, que encapçala la presidenta de la federació catalana, Maribel Zamora (Viladecans, 1977), i que té el suport d’onze de les dinou territorials, ha presentat els eixos bàsics de la seva proposta per superar en les eleccions el fins ara president, Agustín Martín Santos (Salamanca, 1956), que aspira a la reelecció després de 21 anys al capdavant del voleibol estatal. Zamora, vicepresidenta durant vuit anys i fulminada quan Martín Santos va saber que tenia la intenció de presentar-se, simbolitza l’aire fresc. Des del 2008, acredita una àmplia experiència al capdavant de la federació catalana, en què ha desenvolupat una gestió eficient que ha transformat l’organisme, l’ha reflotat econòmicament i ha augmentat sensiblement el nombre de llicències.

Joc molt brut

L’assemblea en què s’elegirà el nou president i la comissió delegada es farà el 15 de novembre, però les eleccions pels membres que la componen –69, entre presidents de territorials, clubs, jugadors i entrenadors– es farà el 29 de setembre, la data clau de tot plegat. La batalla prèvia serà cruenta i, de fet, ja ha començat, com es desprèn del fet que el grup del canvi ha denunciat la presumpta manipulació del cens i ha impugnat 878 llicències aparegudes del no-res, amb casos flagrants com el de jugadores canàries figuradament pertanyents a equips de Castella i Lleó que no tenien inscrit cap conjunt sènior. Els casos, curiosament, estan vinculats a les federacions territorials afins a Martín Santos. La junta electoral se’n va rentar les mans i no va actuar adduint un excés de volum i va demanar les certificacions a les mateixes territorials. El grup de Zamora, davant la gravetat dels fets, ha presentat un recurs al Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD), que s’haurà d’afanyar a prendre resolucions per no endarrerir el procés.

PROFESSIONALITZACIÓ
Orientar el treball del voleibol i el vòlei platja cap a l’excel·lència. Crear plans de formació per a entrenadors, jugadors, àrbitres i directius. Reestructurar l’organigrama intern de la RFEVB i de les comissions de treball. Adaptar les normatives federatives per oferir un marc jurídic. Redactar un pla de creixement.
COMUNICACIÓ I IMATGE
Fomentar la visibilitat del voleibol. Dissenyar un pla estratègic amb els mitjans de comunicació per fomentar la visibilitat. Crear el manual d’esdeveniments i competicions per unificar criteris d’imatge de cara a patrocinadors i espectadors. Desenvolupar el pla de comunicació intern amb la creació d’una ‘newsletter’ i altres canals de comunicació.
TECNOLOGIA I INNOVACIÓ
Apostar fermament per la modernització. Digitalització i implementació de noves tecnologies en les competicions. Facilitar ajudes i mitjans a les territorials i clubs per a la digitalització. Implementació de millores digitals per a l’optimització dels tràmits dels federats. Modernització de la pàgina web. Crear una plataforma de formació en línia.
FINANÇAMENT
Optimitzar els recursos mitjançant anàlisis crítiques i analítiques. Creació de l’àrea d’acció social per visibilitzar i cooperar en la transversalitat de l’esport que ens posicioni i generi nous recursos. Aliances amb altres institucions. Creació de la marca Espanya Voleibol de material esportiu i marxandatge.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)