Handbol

NATÁN SUÁREZ

CENTRAL ABANCA ADEMAR LLEÓ

“No m’ho vaig pensar”

“Si a Lleó hi ha en Manolo, me n’hi vaig. Em dona molta confiança”, diu el central, que des que va marxar del Sarrià s’ha consolidat a l’elit

“No sé com començarem però no es pot parar tot. La gent també troba a faltar l’handbol”

Guiti
“Sempre que vaig a Girona quedem, i quan vaig veure que fitxava pel Port Sagunt... Ens piquem, pel WhatsApp, a veure quants gols li faré o quantes parades farà ell. Hem jugat molts anys junts a Sarrià”, explica sobre el porter de l’equip amb qui va guanyar el bronze en l’estatal juvenil a Madrid el 2015.
Als partits sempre em poso molt nerviós, fins que comencen. Després em converteixo en una altra persona

Natan Suárez (Girona, 1998) és el fitxatge que més il·lusió genera a l’Ademar Lleó –juntament amb el porter Khalifa Ghedbane (Vardar)–, on treballa “matí i tarda gairebé cada dia” a les ordres de Manolo Cadenas per fer un pas més en la seva meteòrica projecció: Sarrià (primera estatal), Agustinos (Plata), Teucro i Conca (Asobal). Al club manxec, en un any i mig, va estrenar el guardó de jugador revelació de l’Asobal (2019).

Amb més ganes que mai, segur.
Sí, el que passa és que la Covid-19 ens està fotent a tots en l’handbol. I al professional encara més. Estem fent les proves i, amb la normalitat que hi ha, treballant tant com podem.
L’oferta de Lleó és de les que no deuen fer pensar gaire, no?
Ja havia dit que sí al Conca, que signaria. El president em va dir que ho faria després de jugar contra el Rhein-Neckar Löwen i en el viatge em va trucar el meu representant i em va dir que en Manolo, des de l’octubre o novembre, em volia fitxar. Les condicions eren millors que les de Lleó i, amb l’entrenador, hi milloraria molt més que a Conca. No m’ho vaig pensar; si a Lleó hi ha en Manolo me n’hi vaig amb ell. Tot això va passar el cap de setmana que viatjàvem.
Ha signat per dos anys, no? Però pel que deu anar boig és per girar full a la crisi sanitària...
Sí, a veure com va. Aquí a Lleó s’està controlant més, hi ha pocs contagis: la població fa el que els diuen. Al Sinfín un noi del segon equip n’ha tingut, al Port Sagunt també... No sé com començarem però no es pot parar tot: crec que jugarem, amb públic o sense. Hem de fer les proves, abans de començar.
Lleó és una plaça guapa.
La sort que tenim és que hi cap força gent, posant dues files que no i una que sí es pot repartir l’espai. S’hi viu l’handbol, com dius, de veritat. En l’amistós amb el Porto van venir unes 500 persones i animaven molt. La gent també troba a faltar l’handbol.
Quan va sortir de Sarrià, s’esperava arribar a aquest nivell tan ràpid? Un any a Plata, lesions...
Vaig estar set mesos aturat, a Agustinos, i era fotut: no sabia què fer. Pensava que no em trucaria ningú, però el Teucro em va donar l’oportunitat i després ja vaig fer el salt a Conca, jugant amb gent de les seleccions d’Argentina i el Brasil, per estar a l’elit. No m’ho esperava, soc molt jove i ara espero fer un bon paper també a Lleó.
Què li diu Manolo Cadenas?
Em dona molta confiança, entrenem molt i ja m’ha dit que als entrenaments mani jo. Estic bé i espero guanyar-me els minuts.
El seu cas és el d’una promesa des dels inicis. Com ho ha gestionat? Sent més pressió?
Em centro en la feina, no en tinc cap i vaig partit a partit. I has de veure com va l’equip: si perd, alguna cosa dec haver fet malament, soc el central. Als partits sempre em poso molt nerviós, soc així, fins que comença el partit. Després em converteixo en una altra persona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)