Ciclisme

Mireia Trias, plata sub-23 en l’estatal de carretera

Ciclisme. La corredora de Mont-ras obté la segona medalla en dos anys pel Massi-Tactic, després de jugar-se l’or amb Sara Martín (Sopela)

El sisè lloc de Mireia Trias (Massi-Tactic) en la cursa femenina del campionat estatal de carretera, de 104,17 km amb sortida a Úbeda i arribada a Baeza, dona la medalla de plata en la categoria sub-23 a la corredora de Mont-ras, que es jugava l’or amb Sara Martín (Sopela) en l’arribada, en un duel que seria per a la castellana, despenjada de la lluita pel podi absolut.

El títol absolut va ser per a la balear Mavi Garcia (Ale), que ja havia estat campiona en contrarellotge el dia abans. Ane Santesteban (Ceratizit) va entrar segona i Eider Merino (Movistar) va tancar el podi. En la cursa sub-23 masculina, l’extriatleta castellà Javier Romo guanya l’or i el maresmenc Àlex Martín era quart.

Trias (2000) diu que no s’esperava estar entre les deu primeres, però que sense el Movistar dominant la cursa i amb les corredores del World Tour escapades, tenia coll avall la medalla de la seva categoria: “Veient les sub-23 que quedàvem en el grup, la medalla estava assegurada, així que no tenia res a perdre i en l’última volta ho he intentat: hem marxat amb la Sara Martín i ens l’hem jugat a l’esprint.” Trias i Martín van ser companyes en el Sopela, i la corredora de Burgos va guanyar la medalla d’or en CRI divendres. “La conec, està a un nivell molt alt. Però sabia que la podia aguantar, he pogut seguir amb ella a la pujada final”, explica.

“És una gran comoditat córrer a casa. Sabia com s’estava reforçant l’equip i amb un director amb ganes de treballar en equip. M’ha ofert molta confiança”, diu la promesa sobre el seu fitxatge pel Massi-Tactic, que en dos anys ha obtingut dues medalles en l’estatal després del bronze elit de Mireia Benito fa un any.

Patrocini

El Tour allunya els millors professionals

Jesús Herrada (Cofidis), Gorka Izagirre i Luis León Sánchez (Astana) o Iván García Cortina (Bahrain) són els favorits en la cursa UCI i elit d’aquest matí, amb 184 quilòmetres i sense l’equip Movistar, campió de dotze de les tretze darreres edicions, com a equip a batre. Els navarresos, inclosos Marc Soler i Antonio Pedrero, preparen el Tour –com David de la Cruz (UAE)–, que comença dissabte. Joel Nicolau (Caja Rural) sí que corre la cursa d’avui a Jaén.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)