Esports de muntanya

Capell avança un dia el seu desafiament al Mont Blanc

Curses de muntanya. L’ultrafondista de Sant Boi de Llobregat intentarà a partir de demà superar el rècord de la prova, fixat en 20 hores i 11 minuts

L’ultrafondista de Sant Boi de Llobregat Pau Capell inicia demà, a partir de les 6 de la tarda, el repte de batre el rècord de la Ultra Trail del Mont-Blanc (UTMB), la prova reina de les curses de muntanya que ell mateix va guanyar en l’edició del 2019. Capell ha avançat un dia el seu desafiament davant les previsions de tempestes pronosticades a partir de divendres. Tot i la suspensió de la UTMB, el corredor català ja va anunciar fa tres mesos que afrontaria tot sol la cursa que recorre el massís del Mont Blanc en dos dies, passant per territori francès, italià i suís, amb un total de 170 quilòmetres i 10.000 metres de desnivell positiu. El registre de referència són les 20 hores i 11 minuts que va acreditar el francès François D’Haene el 2014. Capell va vèncer l’any passat amb un temps de 20 hores 19 minuts i 7 segons, i ja aleshores va manifestar la seva intenció de rebaixar la millor plusmarca de la prova. Si es presentés l’oportunitat, l’ultrafondista del North Face no descarta intentar baixar de les 20 hores, una barrera que ningú ha pogut trencar fins ara. “Tornar al ritme de les 100 milles (160,9 km) serà difícil i més corrent totalment sol. Aquest serà sens dubte el punt més crític: no tenir referències ni motivació, ja que no hi haurà ningú corrent contra mi”, remarcava l’atleta santboià abans de marxar cap a Chamonix, el punt de sortida de la cursa. Capell admet que ha passat mesos molt durs d’entrenament. “He anat acumulant setmanalment entre 25 i 30 hores de mitjana. L’objectiu era guanyar volum d’hores d’entrenament perquè durant el confinament era complicat fer-ho, sobretot en el terreny específic. També vaig estar una setmana a Chamonix treballant sobre el terreny”, ha sentenciat.

LA DADA

Les previsions de tempestes a partir de divendres han provocat el canvi de data
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)