Esports de muntanya

Pau Capell, lluny del repte

Curses de muntanya.El corredor de Sant Boi de Llobregat troba a faltar ritme de competició i completa la Ultra Trail del Mont Blanc en solitari en 21h17, molt lluny de la barrera de les 20 hores

Pau Capell, sense rivals en la Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB), es va quedar lluny del seu repte contra el cronòmetre. L’ultrafondista de Sant Boi de Llobregat havia posat el llistó molt alt i no només volia rebaixar la marca amb què va guanyar l’any passat (20h19), sinó trencar la barrera de les 20 hores. Al final va trobar a faltar el ritme de competició en un curs pràcticament orfe de curses i es va haver de conformar amb un temps de 21h17, que en tot cas també l’hagués catapultat al podi de l’any passat. La UTMB, la prova reina de les curses de muntanya, té un total de 170 km i un desnivell positiu de 10.000 m. El corredor del North Face va iniciar el seu periple dijous –un dia abans del previst per esquivar les tempestes– des de Chamonix i va cobrir dues terceres parts de la prova (112,8 km, al seu pas pel sector de La Fouly) amb bones referències, tot i caure durant un descens passada la mitjanit. En el tram final, però, va anar perdent pistonada i es va anar allunyant del seu repte. “Ha estat brutal, m’he sentit molt acompanyat en la muntanya. Ho he donat tot, però potser m’ha faltat més competicions”, va dir en declaracions a TV3.