Ciclisme

Només en pot quedar un

Ciclisme. Roglic i el Jumbo-Visma afronten l’última setmana, amb els Alps al davant, havent eliminat pràcticament tots els rivals menys un, el debutant Pogacar

El Tour sembla que s’hagi convertit en una cursa d’eliminació o un reality televisiu en què finalment només han quedat dos supervivents i la resta són espectadors d’un duel que, per molt desigual que pugui semblar, té ara mateix un desenllaç incert. Roglic i el seu poderós Jumbo-Visma han estat una piconadora de triturar carn en les etapes de muntanya. Només un s’ha resistit a la seva marxa triomfal cap a París, el nouvingut Pogacar (UAE), que no només està encantat d’haver-se conegut a ell mateix en el debut del Tour sinó que s’ha proposat canviar el blanc dels líders joves pel groc abans d’arribar a París. De fet, ja seria líder si no hagués cedit 1:21 en una emboscada del Jumbo en l’etapa de La Vaur.

A l’altra banda de la balança del Tour, hi ha l’Ineos i Egan Bernal, que diumenge al Grand Colombier va tenir la seva pitjor crisi des que és professional i va cedir més de set minuts, fet que obliga a replantejar tot el Tour a l’equip que havia dominat la cursa des del 2012 amb victòries de Wiggins, Froome (4), Thomas i el mateix Bernal. Han sorgit, és clar, crítiques a la decisió del mànager, David Brailsford, de deixar fora sobretot Thomas.

Setmana fantàstica

Per a Pogacar i els escaladors que aspiren al podi –Urán, López, Adam Yates, Porte i Landa–, la possibilitat de guanyar terreny passa sobretot per resistir en una tercera setmana amb un recorregut alpí que fa posar els pèls de punta i en què les possibilitats de marcar diferències són múltiples, sigui atacant o fent defallir els rivals directes. Després del descans d’ahir, avui s’ha preparat una arribada amb un doble ascens final amb trampa, un port de tercera (Lo Vilar de Lans) encadenat amb un de primera (Saint-Nizier). Demà la cosa s’enfila per sobre dels dos mil metres amb un colós ben conegut, la Madeleine, i sobretot amb la troballa del coll de la Loze (2.034 m), una pujada interminable de 21,5 km al 7,8 per cent. Per rematar-ho, dijous els ciclistes no pararan de pujar i baixar, cinc ports passant pel de categoria especial de Plateau des Glières, amb un tram de terra inclòs a 35 km de l’arribada. Si, com és probable, Roglic i Pogacar arriben separats per una distància similar a l’actual, tot es decidirà en la contrarellotge de 36 km amb final trampós a La Planche des Belles Filles, 6 km al 8,5 per cent.

Triomfa Simon Yates

El britànic del Mitchelton es va endur la general en la edició de la Tirrena-Adriàtica tot i que Geraint Thomas (Ineos), segon, va retallar-li 16 segons en la contrarellotge final a San Benedetto del Trongo (10,1 km), que va acabar amb victòria de Ganna (Ineos). Thomas, d’aquesta manera, es va reivindicar just l’endemà de l’esfondrament de Bernal.

Soler i De la Cruz

Els catalans del Tour, que han anat de menys a més, han estat preseleccionats per la federació espanyola per al mundial d’Imola. La selecció definitiva es farà al final del Tour.

EL PROTAGONISTA

General
1r P. Roglic (Jumbo) 65h37:07
2n T. Pogacar (UAE) a 0:40
3r R. Urán (EF) a 1:34
4t M.A. López (Astana) a 1:45
5è A. Yates (Mitchelton) a 2:03
6è R. Porte (Trek) a 2:13
7è M. Landa (Bahrain) a 2:16
8è E. Mas (Movistar) a 3:15
9è N. Quintana (Arkea) a 5:08
10è T. Dumoulin (Jumbo) a 5:12
11è G. Martin (Cofidis) a 6:45
12è A. Valverde (Movistar) a 6:52
13è E. Bernal (Ineos) a 8:25
21è M. Soler (Movistar) a 58:23
98è D. de la Cruz (UAE) a 3h12:52
Amb Pogacar som amics, però no m’agrada que em guanyi ni una etapa, ni menys el Tour
Primoz Roglic
JUMBO-VISMA
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)