Tennis

Djokovic atrapa Sampras

Tennis. El serbi iguala el seu ídol d’infantesa amb 286 setmanes com a número 1 de l’ATP i ja té enfilat el rècord absolut de Roger Federer (310)

El serbi Novak Djokovic va iniciar dilluns la seva 286a setmana, repartides en cinc etapes, com a número 1 del rànquing ATP i atrapa el nord-americà Pete Sampras, que les va aconseguir en onze període diferents des del 1993 i que va estar al capdamunt per darrera vegada el 19 de novembre de 2000, establint el rècord en aquell moment. El balcànic, de 33 anys, a més, és a només 24 setmanes d’atrapar Roger Federer, el líder, amb 310, 237 de les quals les va completar de manera consecutiva. “Pete va ser el meu ídol d’infantesa i superar els seus rècords és molt especial. És un dels jugadors més durs físicament i mentalment que he vist mai i de petit volia ser com ell.” De fet, ja ha superat el nord-americà en diversos aspectes. Té més títols –80-64–, ha guanyat més partits –919-762– i també atresora un major nombre de títols de Grand Slam. Djokovic n’acumula 17, mentre que Pistol en va obtenir 14. El serbi torna a les pistes avui contra l’italià Salvatore Caruso a Roma després del desencís de l’obert dels EUA, torneig en el qual va ser desqualificat per una pilotada a una jutgessa de línia. Atresora quatre títols al Masters 1.000 transalpí entre el 2008 i el 2015.

El retorn de Nadal

També entra en acció avui Rafa Nadal (2), que no juga des que fa sis mesos va guanyar el títol a Acapulco (Mèxic) i admet que està “emocionat.” El nou vegades vencedor a l’argila romana no ho tindrà fàcil. El seu rival en la segona eliminatòria és l’asturià Pablo Carreño –5-0 per al balear en els precedents–, recent semifinalista a Nova York, que arriba amb la moral pels núvols. Carreño va caure en cinc sets davant l’alemany Alexander Zverev quan dominava per dos sets a zero. El teutó va morir del mateix mal en la final quan tenia contra les cordes Dominic Thiem, el primer jugador de l’era oberta que aixeca dos sets en la final de l’obert dels EUA.

París, a la cantonada

Tant Thiem, com Zverev i el semifinalista Daniil Medvedev han renunciat a jugar al Fòrum Itàlic i es reserven per afrontar a partir de dilluns Roland Garros, el tercer i últim Grand Slam del 2020. París, si no hi ha res de nou, presentarà la novetat de l’entrada limitada de públic, amb un màxim d’11.500 espectadors per jornada.

Número 1 setmanes
1r. Roger Federer 310
2n. Pete Sampras 286
2n. Novak Djokovic 286
4t. Ivan Lendl 270
5è. Jimmy Connors 268
6è. Rafa Nadal 209
7è. John McEnroe 170
8è Björn Borg 109
9è. André Agassi 101
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)