Atletisme

Condemnen a 4 anys a l’expresident de la IAAF per ocultar el dopatge rus

Atletisme.

L’expresident de la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF), el senegalès Lamine Diack, ha estat condemnat aquest dimecres a quatre anys de presó, dos d’ells exempts de compliment, per haver cobrat comissions il·legals a canvi d’ocultar el dopatge d’atletes russos. Diack, de 87 anys, i que va dirigir la Federació –actualment World Athletics– entre 1999 i 2015, va ser declarat culpable de corrupció activa i passiva, així com d’abús de confiança, i va ser condemnat a pagar la multa màxima, de 500.000 euros, segons recull la premsa francesa.

La sentència s’ha donat a conèixer aquest dimecres a la sala de Tribunal Correccional de París a la qual va acudir Diack, acusat d’haver creat juntament amb cinc persones una trama corrupta per embutxacar-se milions d’euros per ocultar els controls positius d’atletes russos, a més d’haver creat un entramat empresarial al costat del seu fill per desviar fons de la IAAF.

L’escàndol va saltar a la llum el 2012 per boca d’atletes russos descontents amb el sistema creat, el que va motivar que, en el terreny esportiu, aquest país fos exclòs de competicions internacionals durant quatre anys. L’advocat de l’antic home fort de l’atletisme va anunciar després de conèixer la sentència que el seu client contestarà la decisió de la justícia, que ha declarat culpables als sis acusats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)