Ciclisme

Kwiatkowski i Carapaz signen el doblet per a l’Ineos

Ciclisme. L’equatorià, debutant al Tour i vencedor del Giro l’any passat, és el nou líder de la muntanya

Michal Kwiatkowski i Richard Carapaz (Ineos) han creuat la línia d’arribada de la divuitena etapa del Tour, la que tancava la trilogia alpina, de 175 quilòmetres de Méribel a Le Roche sur Foron, amb més de 1.500 metres de desnivell més que ahir per la presència de cinc ports puntuables en el recorregut.

El polonès s’ha adjudicat el triomf parcial i l’equatorià, debutant al Tour i vencedor del Giro l’any passat, és el nou líder de la muntanya, l’endemà que la formació britànica es quedés sense el seu cap de files i campió el 2019, Egan Bernal.

Mikel Landa cinquè i Enric Mas sisè són els únics canvis en la general, amb Roglic imposant la seva superioritat quan s’ha quedat sol amb la resta de favorits.

Multitud i el verd

Richard Carapaz i Michal Kwiatkowski (Ineos) eren alguns dels corredors de nivell que entraven en la fuga, de 32 homes inclosos els aspirants al mallot verd per la immediatesa de l’esprint intermedi (km 14), per a Bennet seguit de Trentin i Sagan.

Els punts

Hirschi (Sunweb) superava Carapaz al primer port del dia –Roselend (1a, km 46)– i els dos obrien un petit marge sobre la resta d’escapats. Kwiatkowski, Bilbao (Bahrain) i Edet (Cofidis) s’hi afegien i al coll de la Route des Villes (3a, km 67,5) i al de Saisies (2a, km 91) Hirschi tornava a sumar per davant de Carapaz. En la baixada, per això, el suís cauria i els punts de l’equatorià a l’Aravis (1a, km 117,5) li servien per superar Hirschi en la classificació de la muntanya i ser tercer només superat per Pogacar i Roglic.

Especial

El pilot ja cedia 8:45 i en el Plateau des Glières (HC) Mikel Landa ho ha intentat l’endemà de fer figa i no poder culminar al coll de la Loze l’estratègia col·lectiva del Bahrain. L’alabès tenia Bilbao i Caruso al davant però amb prou feines treia 20 segons al pilot comandat per quatre homes del Jumbo.

Grava

Sis minuts duien Kwiatkowski i Carapaz –líder virtual de la muntanya–, sols al davant, superar el tram de grava posterior al port. Mas i Pogacar han inquietat els Jumbo, que veien com Roglic es quedava amb només Sepp Kuss en un grup de sis on Landa ja havia estat neutralitzat i ni Uran ni Yates hi arribaven i, Porte, punxava en el tram de terra.

El mallot groc ha contraatacat al final del sector de grava i s’ha posat al davant en el descens, amb els primers a 4:48 i el grup de Porte a menys de ming minut quan els dos eslovens han parlat deixant a Mas i Landa la responsabilitat per ampliar el marge.

Carapaz i Kwiatkowski coronaven el darrer port, no puntuable, amb gairebé 4 minuts sobre el grup del mallot groc, al què Porte hi acabaria entrant, ja amb Hirschi.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)