El viatge comença bé

Handbol. El Barça s’estrena en la lliga de campions sense Xavi Pascual amb una victòria treballada a la pista del Zaporíjia, un rival molt incòmode, sobretot en la primera part

Zaporíjia 25 BARÇA 30

ZAPORÍJIA:Maroz; Kozakevych (2), Orbovic (1), Bokhan (4), Malasinskas (7,2 p.), Horia (4), Denisov (3) -equip inicial-, Pukhovsky (3), Gurkovsky (1), Burzak, Vujovic i Vyunyk.BARÇA:Gonzalo Pérez de Vargas; Aleix Gómez (10, 3 p.), Mem (4), Fàbregas (1), Petrus, Pálmarsson (1), Ariño (3) -equip inicial-, Mortensen, Entrerríos (2), Sorhaindo, Cindric (5,1 p.), Langaro (4), Frade, Makuc, Diocou i Möller.PARCIALS:1-2, 2-5, 4-6, 5-8, 7-9, 11-13 (descans), 14-17, 16-20, 19-25, 20-27, 24-28 i 25-30.ÀRBITRES:Mosorinski i Pandzic (Sèrbia).PÚBLIC:1.500 m (aforament limitat al 50 per cent).

Aalborg-Zaporíjia; Kiel-HBC Nantes; Veszprém-HC Zagreb; Barça-HC Zagreb

El Barça es va estrenar en la Champions 2020/21 amb una treballada victòria a la pista del Zaporíjia ucraïnès (25-30), en un partit en què Fernando Barbeito va exercir per primer cop de primer entrenador per la baixa de Xavi Pascual, que no va viatjar pel positiu de Covid-19 que va donar el seu fill, Àlex, també jugador del primer equip. Tampoc va viatjar l’eslovè Blaz Janc, que ahir mateix va ser pare. Els altres fitxatges de l’equip, Langaro, Makuc i Frade, van debutar amb la samarreta blaugrana. Aleix Gómez va ser el màxim golejador (10 gols). El partit es va disputar amb públic, tot i que la major part de les cadires del pavelló van quedar buides per les restriccions de les autoritats locals.

Els locals van fer una bona posada en escena. El Barça no només va topar amb una defensa organitzada, física, avançada i sense por del talent blaugrana, sinó amb un porter, Maroz, en un estat absolut de gràcia. El porter ucraïnès –vuit aturades en la primera part– va portar pel camí de l’amargura els atacants del Barça. Maroz va parar des de tot arreu, llançaments exteriors, contraatacs clars, xuts dels pivots i fins i tot un penal.

Malgrat tot, l’equip, a poc a poc, va anar imposant la seva qualitat i amb l’entrada del debutant Langaro va assolir la seva màxima diferència (5-9). Els locals, ben dirigits per l’excentral del Granollers Malasinskas, no van cedir i en l’intercanvi de cops dels darrers minuts van deixar el partit obert de cara a la segona part (11-13), tot i que la sensació que hi havia és que el Barça havia perdonat més del compte en atac.

Canvi de registre

El partit va canviar com un mitjó després del descans. El Barça va jugar amb més dinamisme i ritme i els locals ben aviat van començar a pagar el desgast dels primers 30 minuts. Els blaugrana, sobretot Aleix, Cindric, Ariño i Mem, tenien una marxa més i quan la van posar el castell de cartes defensiu es va esfondrar, tot i que Maroz va continuar fent bones aturades. Un golàs de Mem va disparar la diferència per primer cop fins als sis gols (16-22), però el Barça no va frenar. Gonzalo va intervenir molt i amb encert i un gol de Raúl va portar la diferència als vuit gols (20-28). Els locals, amb permís dels àrbitres, que van donar carta blanca a la seva dura defensa, van retallar gràcies a la força bruta i el talent del pivot Bokhan (24-28 a cinc minuts del final), però després d’un temps de Barbeito l’equip ja no va patir més. Els primers dos punts al sarró.

En la primera part no hem pogut fer el nostre joc ràpid en atac, però en la segona hem pogut córrer