Handbol

Preparats per al contraatac

Handbol. El Barça té el full de ruta marcat per a l’estrena de la Champions al Palau contra el Celje, un rival amb molt de talent però amb mancances en defensa

Si s’han de tenir en compte els últims precedents, el partit del Barça contra el Celje, en el debut a la Champions al Palau Blaugrana, serà un partit de molts gols. El curs passat, el conjunt català va castigar el seu rival eslovè a còpia de contraatacs, especialment en la primera volta (45-21), tot i que també el va acabar golejant a domicili (25-37). El segon entrenador del Barça, Fernando Barbeito, no amaga que aquesta serà la seva consigna i, de passada, assenyala una de les debilitats del Celje: “És un equip millor en atac que en defensa, i un dels nostres punts forts és la defensa i la porteria, per córrer al contraatac.”

En tot cas, el partit s’haurà de seguir per televisió (20.45 h, per Esport 3) perquè el Palau Blaugrana, fins a nova ordre, continua tancat al públic a conseqüència de la Covid-19. En aquest sentit, el tècnic, Xavi Pascual, podria tornar a asseure’s avui a la banqueta si torna a donar negatiu en l’últim test PCR que se li ha fet. N’Guessan i Àlex Pascual, que la setmana passada va donar positiu de coronavirus, continuen de baixa.

Joventut –és l’equip amb la mitjana d’edat més baixa de la Champions (22,6 anys)– i talent són els arguments que millor defineixen l’equip que dirigeix Tomaz Ocvirk. El Celje és considerat un dels millors clubs europeus quant a formació de jugadors i el Barça ho té ben present perquè aquest curs ha fitxat dos dels seus talents més preuats, l’extrem Blaz Janc, provinent del Kielce, i el central Domen Makuc. Precisament, Janc tornarà a la convocatòria blaugrana contra el seu exequip després d’haver-se perdut els últims partits per la seva recent paternitat. “El Celje és la meva segona casa. Estic molt content de poder jugar contra ells amb la samarreta del Barça, perquè era el meu somni. Ells vindran sense cap pressió i això a vegades és molt perillós. Els hem de tenir molt de respecte”, sentencia.

Tot i la baixa de Makuc, el Celje manté jugadors de gran qualitat, com ara el lateral esquerre Josip Sarac, el seu màxim golejador el curs passat, i s’ha reforçat amb el porter croat Filip Ivic, el lateral Tadej Mazej, dos joves montenegrins –Arsenija Dragasevic i Radojica Cepic– i el pivot Veron Nacinovic.

Handbol. Lliga de campions Grup B

Pos. Equip PTS PJ G E P GF GC
1 Barça 4 2 2 0 0 72 53
2 Veszprém 4 2 2 0 0 65 49
3 Aalborg 4 2 2 0 0 69 58
4 HBC Nantes 2 2 1 0 1 59 55
5 Kiel 2 2 1 0 1 58 56
6 Zaporozhye 0 2 0 0 2 54 68
7 Celje 0 2 0 0 2 57 73
8 HC Zagreb 0 2 0 0 2 46 68
  Quarts de final   Vuitens de final
Darrera actualització: 24-09-2020 22:45:03

“És una llàstima jugar sense públic”

Segon partit de la temporada al Palau Blaugrana i segon partit a porta tancada. El segon entrenador blaugrana, Fernando Barbeito, es va referir a aquesta circumstància després de l’entrenament: “És una llàstima jugar sense públic perquè sabem que l’aficionat gaudeix molt dels nostres partits, i els jugadors també gaudeixen molt més quan senten el suport de la grada. És una llàstima veure el Palau buit, en silenci, on només ens sentim a nosaltres. Esperem i desitgem que això sigui una situació curta i que aviat tornem a gaudir del públic amb nosaltres.” La decisió de jugar sense públic és de la directiva. El BM Granollers, que juga al pavelló de l’equip de bàsquet per les obres al Palau d’Esports, ha fixat un aforament màxim de 550 persones. En l’Asobal, hi ha diferents casuístiques, depenent de cada comunitat, però en cap cas es juguen a porta tancada. En la Champions, l’únic que també juga sense públic és el Flensburg, però no per decisió pròpia sinó perquè així li ho exigeixen les autoritats sanitàries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)