Tennis

Decepció de Bolsova a París

Tennis. Roland Garros. La palafrugellenca, que el 2019 es va plantar a vuitens, perd contra la italiana Paolini. Ramos excel·leix contra Mannarino

La palafrugellenca Aliona Bolsova (97a de la WTA) va perdre ahir contra la italiana Jasmine Paolini (94a) per 6-4 i 6-3 en una hora i 15 minuts en la primera eliminatòria de Roland Garros. La catalana va arribar als vuitens el curs passat completant la millor actuació de la seva carrera, però ahir va fallar molt, sobretot amb el revés, i es va trobar al davant una rival molt agressiva i inspirada amb la dreta. Paolini, de 24 anys i que mai no havia guanyat un partit de Grand Slam, va trencar en el vuitè joc (5-3). Bolsova va replicar amb el contrabreak (5-4), però va cedir el parcial perdent novament el seu servei. Obnubilada, va caure en una espiral negativa a l’inici del segon acte: 3-0 en 7’. Amb 5-0, de sobte, Paolini va tenir dubtes per tancar i va desaprofitar les dues primeres pilotes de partit. La catalana va guanyar per fi un servei i va reaccionar consumant el seu primer break en el setè joc. Amb tot perdut i sense pressió, va arribar al 5-3 millorant el seu joc –fins i tot va fer algun revés paral·lel guanyador–, però el mal ja estava fet. També va debutar Serena Williams, que va eliminar la seva compatriota Kristie Ahn: 7-6(2) i 6-0. La txeca Marketa Vondrousova, flamant finalista el 2019, es va acomiadar contra la polonesa Iga Swiatek, de 19 anys: 6-1 i 6-2. Garbiñe Muguruza, campiona el 2016, va remuntar un 0-3 en el tercer set contra l’eslovena Tamara Zidanšek: 7-5, 4-6 i 8-6.

Paula Badosa (87a), per la seva banda, jugarà avui contra la ucraïnesa Katerina Kozlova (99a) en el debut del seu nou tècnic, l’exjugador madrileny Javier Martí.

Ramos ressorgeix

Albert Ramos (41è) es va refer ahir després de quatre eliminacions consecutives de bon principi viscudes en els quatre últims tornejos i de nou derrotes seguides en tornejos de Grand Slam en superar el francès Adrian Mannarino (39è) per 6-4, 6-3 i 6-0. Ferm amb el servei –23/32 punts guanyats amb el segon, un 72% curiosament superior al 68% amb el primer–, el mataroní ha jugat a un gran nivell. Només va encaixar un break i va trencar set vegades (7/12). S’enfrontarà al rus Medvedev (4) o bé a l’hongarès Fucsovics.

Nadal i Thiem passen fluix

El dotze cops campió del torneig Rafa Nadal (1) i el subcampió dels dos últims anys, Dominic Thiem (3), van resoldre sense problemes els seus respectius debuts. Nadal va superar el bielorús Egor Gerasimov (83è) per 6-4, 6-4 i 6-2 en 2 hores i 5 minuts. El balear en va fer prou amb un trencament en el primer set i un altre en el segon. Gerasimov s’hi va revelar amb un 0-2 en l’inici del tercer, però la seva reacció va ser un miratge davant d’un rival sòlid. A més, va requerir assistència mèdica en el turmell dret. El seu rival en el segon partit serà el nord-americà Mackenzie McDonald (236è) Thiem, per la seva banda, tenia un rival complicat, el croat Marin Cilic. El campió de l’obert dels EUA el 2014, però, no va ser obstacle per al recent campió a Nova York: 6-4, 6-3 i 6-3 en un minut més que Nadal. Se les haurà amb el nord-americà Jack Sock.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)