Tennis

Schwartzman fa un partit fabulós contra Thiem i ja és a semifinals

Tennis.

L’argentí Diego Schwartzman (12) ha fet fora de Roland Garros avui en els quarts de final l’austríac Dominic Thiem (3) per 7-6 (1), 5-7, 6-7 (6), 7-6 (5) i 6-2 en una espectacular i maratoniana batalla de 5 hores i 8 minuts de les que esgoten els qualificatius –el millor partit, sens dubte, fins ara de la present edició–. El primer semifinalista del quadre masculí confirma el seu salt qualitatiu davant del finalista del 2019 i el 2018 en un partit en que el vent ha dificultat el joc a tots dos contendents i en què ell ha sabut tenir fe per remar i remuntar. El Peque, renom que té per la seva alçada –1m70–ja va donar mostres del seu estat de forma quan va derrotar Rafa Nadal en els quarts de final de Roma, torneig en què va cedir en la final davant de Novak Djokovic, i es postula com una alternativa al balear (1) i al serbi (1). El seu rival en la semifinal serà el vencedor del partit que encara han de jugat en el cinquè torn del dia Rafa Nadal (1) i el prometedor italià Jannik Sinner.

Sense treure-li mèrits a l’argentí, Thiem ha notat el desgast del partit a cinc sets que va jugar davant del francès Hugo Gaston davant d’un rival rapidíssim, tot i que la seva fortalesa i la seva perseverança li han permès sobreviure. I encara bo que el sud-americà ha entrat en una espiral d’errors al final del segon set després d’aixecar un 0-2 i quan dominava per 5-4 que ha donat vida a l’europeu en un moment molt delicat. Schwartzman, a més, tampoc no ha sabut aprofitar els avantatges successius que duia en el tercer parcial –3-1 i 5-3– i l’austríac, amb més vides qu un gat i un gran orgull, se l’ha endut. Per fi, l’argentí ha fet un cop de puny en el tie-break del quart acte i ha redimensionat el partit. Ha estat netament superior en el cinquè acte, amb un físic envejable i les ganes de superar barreres en al seva carrera. Amb 5-2 i un break amunt el partit no se li ha esmunyit i l’ha tancat en la primera pilota quan Thiem, esgotat, ha fallat una deixada i ell ha segellat el seu desè trencament (10/16).