Tennis

Djokovic remunta contra Carreño se cita amb Tsitsipas en semifinals

Tennis.

La rigidesa sobtada del serbi Novak Djokovic (1), visiblement encarcarat per un problema al coll, en la repetició del partit de l’obert dels EUA en què el serbi va ser desqualificat per un cop de pilota a una jutgessa de línia, no li ha impedit derrotar l’asturià Pablo Carreño (17) per 5-7, 6-2, 6-3 i 6-4 en tres hores i 10 minuts i plantar-se a les semifinals de Roland Garros de divendres, en les quals se les haurà amb el grec Stefanos Tsitsipas (5), que per la tarda ha vençut per 7-5, 6-2 i 6-3 el rus Andrei Rublev (13).

Carreño ha aprofitat els errors rivals i s’ha situat ràpidament per davant amb un trencament (4-2). Djokovic ha aprofitat les primeres oportunitats de ruptura en el vuitè joc, consumant el break amb una doble falta de l’asturià (4-4) però ha encaixat un altre trencament el joc posterior i Carreño no ha tingut dubtes (6-4).

Però Djokovic és el número 1, ha millorat les seves prestacions físiques a mesura que avançava el partit i ha apujat el nivell, sobretot amb el servei, en els dos sets posteriors –6-2 i 6-3–apoderant-se provisionalment del partit. Carreño ha tingut dues oportunitat de trencament en el segon set i les ha malbaratat i ha no ha pogut recuperar les regnes del partit.

Ja a remolc, l’asturià ha superat una situació de perill el cinquè joc –tot i que el dominava per 40-0–del quart acte joc salvant un punt de trencament. Dojkovic no ha perdonat en el torn de servei posterior del de Gijón i ha trencat en la siena pilota del set. Carreño ha fet una gran deixada, el serbi ha respost amb una contradeixada mes que res com un recurs i quan Carreño tenia tota la pista ha intentat un contrapeu impossible i ha tirat la bola a fora (4-3). L’asturià ha llençat la seva última oportunitat d’aferrar-se al partit amb un 15-40 sobre el servei de Djokovic i un avantatge posterior –tres pilotes de break, les primeres del quart parcial– que no ha sabut rendibilitzar perquè el balcànic ha connectat cops de revés i dretes paral·leles de gran qualitat (5-3). Carreño ha complert amb el servei completant un bon partit (5-4) però no ha pogut desxifrar els cops finals del serbi, que ha tancat el partit amb el seu servei.