Futbol sala

El Barça, a la final de la UEFA Futsal Champions League en els penals

Futbol sala. La semifinal contra el KPRF ha acabat amb empat a 2 en el temps reglamentari, i 3-3 a la pròrroga

Una tanda de penals immaculada ha acabat conduint el Barça a la final de la UEFA Futsal Champions League, després que acabés amb empat tant el temps reglamentari (2-2) com la pròrroga (3-3) contra el KPRF (Partit Comunista rus). La final del Palau Blaugrana serà diumenge (20 h) contra El Pozo Múrcia, que en la primera semifinal ha superat el Tiumén rus (2-1).

El campió rus ha dominat lleugerament a l’inici, però amb les primeres rotacions el Barça ha fet un pas endavant. Un errada greu de Nando en defensa ha propiciat la primera diana local. Esquerdinha ha recuperat, ha cedit a Adolfo, i amb un toc suau ha plantat la pilota perquè Sergio Lozano afusellés la porteria rival (7’), amb un gol marca de la casa. La semifinal començava amb bon peu i encara més quan després d’un servei de banda Ferrao, envoltat de tres rivals, ha fet mitja volta i ha marcat el segon en un gol de talent i força del millor pivot del món. El Barça controlava la situació, ben posicionat en defensa i amb aturades de mèrit de Dídac Plana. L’entrada d’Asadov ha servit de revulsiu per al KPRF i ha canviat el panorama. Per uns moments, el joc s’ha trencat i l’equip rus, afavorit per la permissivitat arbitral, ho ha aprofitat per portar el partit al seu terreny. Amb tot, semblava que s’arribaria al descans amb 2-0, però just abans del toc de la botzina Rómulo ha retallat distàncies en una jugada d’estratègia. L’exblaugrana, amb un xut llunyà, ha superat el porter arenyenc, que tapat per un núvol de jugadors no ha pogut desviar la trajectòria de la pilota.

El KPRF ha començat la segona part amb una marxa més. La pressió defensiva dificultava el joc estàtic dels blaugrana i en atac optaven per la via més directa. Saiotti, amb un xut al pal, ha fet un primer avís. L’equip de Zoidze Besik amenaçava amb l’empat i ho ha aconseguit amb una jugada polèmica. Niyazov ha recuperat la pilota, probablement en falta, i ha servit en safata de plata el gol de l’empat a Asadov. El Barça ha quedat tocat, peró Dídac ha tornat a aparèixer, ha pogut mantenir l’empat i fins i tot ha pogut sentenciar amb una última oportunitat de Lozano. A la pròrroga, el Barça ha tornat a prendre la iniciativa amb d’un gol d’Esquerdinha (44’) després d’una gran acció individual de Daniel Shiraishi. L’equip d’Andreu Plaza ja albirava la final, però un penal d’Adolfo, que ha marcat Nando ha signat les taules a 12 segons del final. La tanda de penals ha acabat sent blaugrana.