Tennis

Swiatek guanya Roland Garros amb només 19 anys

Tennis. La polonesa venç la nord-americana Kenin (6-4 i 6-1), que acaba la final amb problemes físics. El seu primer títol és un Grand Slam

Iga Swiatek va completar un torneig sorprenent i va guanyar el títol de Roland Garros amb només 19 anys. La polonesa, que no està entre les 50 millors del rànquing mundial, va ser superior a la nord-americana Sofia Kenin –quarta favorita i sisena del món–, i es va imposar en la final per 6-4 i 6-1. Sofia Kenin va acabar l’enfrontament amb problemes físics. Iga Swiatek s’ha emportat el primer Grand Slam de la seva carrera, que també és el seu primer títol. La polonesa és la guanyadora de Roland garros més jove des que Monica Seles va guanyar l’any 1992.

Confiança i bons cops

Iga Swiatek va iniciar molt bé la final i es va situar amb un 3-0, però Sofia Kenin va reaccionar i va anivellar la final. La jove jugadora polonesa va sortir decidida a jugar a l’atac i va mostrar molta confiança en els seus cops. Es va tornar a avançar amb un nou break, que la va situar amb un 5-4 i servei. Va desaprofitar una bola de set i va cedir el seu servei, però en el següent joc va tornar a fer un break i va guanyar el primer set per 6-4.

La segona màniga va tenir poca història. La nord-americana va guanyar el primer joc trencant el servei de la polonesa, però va començar a tenir problemes físics i després del tercer joc, quan ja anaven 2-1 a favor de la polonesa, va necessitar atenció mèdica i li van embenar la cuixa esquerra. A partir d’aquí Sofia Kenin ja no va poder guanyar cap més joc i Iga Swiatek en va encadenar sis de manera consecutiva i es va emportar el títol de Roland Garros en menys d’una hora i mitja.

Els campions de dobles

El títol de dobles masculins de Roland Garros va ser per als alemanys Kevin Krawietz i Andreas Mies, vuitens favorits que van derrotar per 6-3 i 7-5 al croat Mate Pavic i el brasiler Bruno Soares, setens caps de sèrie, en una hora i mitja.

El Nadal-Djokovic, tot un clàssic

Rafael Nadal i Novak Djokovic s’han enfrontat en vuit finals d’un Grand Slam i cada jugador n’ha guanyat quatre. En la terra batuda de Roland Garros el manacorí té avantatge amb dues victòries en dos enfrontaments pel títol els anys 2012 i 2014. Rafael Nadal buscarà el seu tretzè títol a Roland Garros, mentre que Novak Djokovic lluitarà pel segon. El manacorí pot empatar amb Roger Federer a vint títols de Grand Slam si guanya, mentre que si la victòria és per al serbi en sumaria 18 i s’aproparia molt als 19 que té actualment Rafael Nadal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)