El CN Sabadell sorprèn l’Atlètic Barceloneta en els penals (16-17)

Waterpolo. Jugarà la final de la supercopa d’Espanya contra el CN Barcelona, que s’ha imposat al CN Terrassa per un ajustat 8-9

El CN Sabadell ha fet saltar la banca, ha superat el Zodiac CN Atlètic Barceloneta en la tanda de penals (16-17) i ha deixat el conjunt mariner fora de la final de la supercopa d’Espanya, que es disputa a Can Llong. La solidesa defensiva, amb un Edu Lorrio brillant sota els pals, i la major efectivitat en les superioritats han estat clau perquè la victòria es quedés a Sabadell. Al final del temps reglamentari s’ha arribat amb un resultat de 11-11 (4-3, 2-4, 1-1 i 4-3). En la primera sèrie de penals no ha fallat ningú. Felipe Perrone ha errat en el segon intent i Bernat Sanahuja, una de les cares noves dels sabadellencs, ha sentenciat. L’altra finalista serà el CN Barcelona, que en la primera semifinal s’ha imposat al CN Terrassa per 8-9 (3-5, 2-1, 3-2 i 0-1) en un altre partit molt ajustat.

El CN Sabadell, molt sòlid

El CN Sabadell, liderat per Bernat Sanahuja, ha presentat batalla en el primer quart, però un gol a l’últim instant de Michael Bodegas en superioritat ha donat un mínim avantatge als mariners (4-3). L’equip vallesà no li perdia la cara al partit. Ben al contrari. Dos gols de Nemanja Ubovic, el segon després d’una gran assistència d’Edu Lorrio, capgiraven el resultat (4-5). El conjunt de Quim Colet, amb bons blocatges en defensa, responia en l’intercanvi de gols i més efectiu en les superioritats tancava el segon parcial manant sorprenentment per 6-7, després de dues dianes de Sergi Cabanas. El tercer quart ha continuat amb la mateixa dinàmica. Felipe Perrone empatava de penal, però Roberto Valera tornava avançar el CN Sabadell abans d’entrar en el quart definitiu (7-8). Els llums d’alarma s’encenien a l’inici del darrer quart, quan els amfitrions obrien una escletxa de dos gols amb una altra diana de Cabanas. Álvaro Granados ha retallat diferències i Felipe Perrone, amb tres gols gairebé consecutius, ha sortit al rescat (11-10). El CN Sabadell encara no havia dit l’última paraula i la quarta diana de Cabanas ha deixat el duel novament en taules a 1:30 del final. No hi hagut més gols i la semifinal s’ha hagut de resoldre en els penals, on el CN Sabadell ha estat impecable. L’Atlètic Barceloneta es quedarà sense poder lluitar per la seva setzena supercopa, la sisena de consecutiva.

Semifinal ajustada

Dues genialitats d’Alberto Barroso, amb un llançament parabòlic i una delicatessen de revés, ha permès al CN Terrassa colpejar primer (3-1) en la primera semifinal de la supercopa. Però la reacció cenebista ha estat immediata. L’equip de Víctor González, amb ràpides transicions, ha exhibit el seu potencial des de la posició de boia, amb dos gols de Roger Tahull, una de les incorporacions sonades del curs, i una de Lukas Duric, que ha tancat el primer quart amb un parcial de 3-5. El CNB, ja en el segon quart, prenia embranzida amb un gol de penal de Víctor Flores (3-6). Però l’equip de Dídac Cobacho ha ajustat la defensa i ha retallat diferències gràcies als gols d’Agustí Pericas, aprofitant una badada barcelonina, i al d’Òscar Carrillo en superioritat (5-6). Ha estat un partit amb diferents alternatives. Ara era el CN Terrassa qui tenia el control i ha capgirat la situació a l’inici del tercer quart, amb un xut de Víctor Alegre que s’ha empassat Unai Aguirre i un contraatac d’Oriol Rodríguez (7-6). Com en el primer quart, la reacció barcelonina ha arribat a partir dels boies, amb dos gols més de Tahull i Duric. Rubèn de Lera ha restablert l’equilibri abans d’entrar en el període definitiu. En els últims minuts han aflorat els nervis i per uns moments el partit s’ha convertit en un viatge d’anades i tornades. En aquest descontrol, el gol d’Adrià Delgado en una de les poques superioritats que ha aprofitat el CNB ha estat determinant.