Futbol sala

La Champions del Palau

UEFA Futsal Champions League. El Barça, amb un Dídac Plana estel·lar sota els pals, supera un Pozo Múrcia molt combatiu i conquereix el tercer títol europeu del seu palmarès

barça 2 múrcia fs 1

BARÇA:Dídac, Aicardo, Dyego, Ferrão, Marcenio –cinc inicial–; Miquel Feixas (p.s.), Matheus, Daniel, Adolfo, Sergio Lozano, Esquerdinha, Joselito, Povill i Ximbinha.EL POZO MÚRCIA:Espindola; Leo Santana, Marcel, Paradynski, Mattheus –cinc inicial–; Antonio Navarro, Marc Tolrà, Alberto García, Darío, Rafa Santos, Pol Pacheco, Miguelín, Fernando i Cholo Salas.GOLS:1-0 (4’) Ferrão. 2-0 (9’) Aicardo. 2-1 (25’) Leo Santana.ÀRBITRES:Tomic i Jelic.COMENTARI:El partit ha estat a porta tancada, però, com en les semifinals, una bona representació de l’afició ha animat els jugadors en arribar a la zona d’aparcament.

Lleida 2012, Bakú 2014 i Barcelona 2020. El tercer títol de la UEFA Futsal Champions League, amb totes les lletres i números, ja figura en el palmarès del Barça. Serà la Champions de la pandèmia, la del Palau Blaugrana a porta tancada, però tan valuosa o més que les dues primeres. En família, el tapís negre de la UEFA es va tenyir de blaugrana i l’equip d’Andreu Plaza va certificar la classificació per a la pròxima edició de la competició europea. El Pozo Múrcia, com s’esperava, va ser un rival molt combatiu, però va cedir a l’efectivitat dels blaugrana en els primers minuts i, tot i retallar diferències en la segona part, no va poder culminar la remuntada davant una defensa molt sòlida i un Dídac Plana estel·lar sota els pals.

En la posada en escena, l’equip blaugrana va clavar la primera que va tenir. La primera connexió amb Ferrão, després d’un servei de banda i cap a dins. El pivot brasiler va empalmar un xut de lluny, que Espindola es va empassar per baix. Només havien passat tres minuts de partit i el Barça ja manava en el resultat. Amb tot, El Pozo hi va respondre de seguida amb una canonada de Rafa Santos que es va estavellar al travesser. Després d’uns primers minuts marcats pel respecte i les imprecisions, la final es va activar de cop i volta. El conjunt murcià va tornar a avisar amb una centrada d’Alberto García que Darío no va poder connectar en condicions a boca de canó. El partit havia entrat en una fase de cert descontrol i Andreu Plaza va demanar temps mort per posar-hi ordre. La reacció no es va fer esperar i Aicardo va tornar a sorprendre el porter murcià en el segon xut dels blaugrana a porteria. Dos xuts a porta i dos gols. L’equip de Diego Giustozzi va fer un pas endavant i Dídac Plana va haver d’intervenir en un xut del també català Pol Pacheco. El Barça es va treure la pressió de sobre amb un contraatac d’Adolfo, que va ser aturat en falta. Sergio Lozano va servir Aicardo, que va enviar la pilota per sobre del travesser. Ferrão va tornar a aparèixer després de desfer-se del marcatge d’Alberto Delgado, però el seu xut va sortir desviat. El Pozo tenia més possessió, però el Barça creava més perill cada cop que s’acostava a l’àrea rival. En la mitja part, 2-0 i bones sensacions al Palau Blaugrana.

Leo Santana retalla

Després de la represa, es mantenia el guió, amb el Barça controlant la situació i un Pozo que començava a tenir pressa. L’equip murcià, però, va aprofitar un regal dels blaugrana per tornar-se a enganxar a la final. Ximbinha, que acabava d’entrar, no va poder controlar una pilota a mitja pista i Leo Santana va anar cap a barraca i va escurçar distàncies (35’). Una recuperació de Ferrão, que no va poder connectar amb Dyego, hauria pogut ser el tercer del Barça. El partit tornava a entrar en una fase de descontrol, d’anades i vingudes, i Plaza va fer entrar Lozano a la pista per posar-hi ordre. Esquerdinha va forçar la cinquena falta del rival, però El Pozo continuava insistint i Dídac va exercir de salvador, amb mans i peus miraculosos. Giustozzi va apostar pel porter jugador quan faltaven 3:45 per al desenllaç, però el Barça va resistir. El títol de la Champions es quedava al Palau. Els jugadors van celebrar la victòria a la pista i després van sortir del pavelló per brindar la copa a l’afició.

ELS PROTAGONISTES

Vaig dir que no em volia retirar sense aixecar una copa d’Europa com a capità del Barça, i aquí em teniu
Sergio Lozano
Havia somiat aquest partit moltes nits i el recordaré per sempre. De mica en mica, es va notant tot el treball que fem
Dídac Plana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)