Futbol sala

La tercera s’ha fet esperar

Futbol sala. El Barça feia cinc temporades que no guanyava la UEFA Futsal Champions League, tot i haver-ho intentat i haver jugat tres finals a quatre

L’alegria dels jugadors del Barça després de guanyar el títol de la UEFA Champions League és una prova evident que aquest trofeu era molt desitjat i tenien moltes ganes de guanyar-lo. Aquest tercer títol de la màxima competició europea de clubs s’ha fet esperar i ha costat molt d’esforç que tornés a arribar. La victòria al Palau Blaugrana contra El Pozo va posar fi a una sequera de cinc temporades, ja que la darrera Champions es va guanyar l’any 2014. Des d’aleshores ho havien intentat, però els blaugrana quedaven en l’últim o en el penúltim esglaó. En tres ocasions van disputar la final a quatre: en una (2015) van ser derrotats en la final i en les altres dues (2018 i 2019) van caure en les semifinals.

La final a quatre de l’any 2020, la de la pandèmia, la que es va jugar sense públic i es va haver de celebrar en un pavelló buit, quedarà en el record dels jugadors per sempre per les dificultats que han hagut d’anar superant, l’una darrere l’altra. En els seus pensaments després d’aixecar el trofeu, hi havia les vegades que no la van poder guanyar i també els companys que van començar a jugar aquesta edició però que amb el canvi de temporada ja no formen part de la plantilla.

La sequera de cinc temporades sense Champions ha coincidit, més o menys, amb la sequera de títols estatals del Barça. Després de la Champions de l’any 2014, no va guanyar tampoc cap títol estatal en els quatre anys següents i només es van emportar les copes de Catalunya. L’any passat el conjunt blaugrana va tornar a ser el millor en la lliga i en les copes d’Espanya i del rei, i aquest ha repetit en les copes i s’ha endut aquest valuós títol de la UEFA Futsal Champions League.

El segon amb més títols

El conjunt blaugrana s’ha convertit en el segon equip d’Europa amb més títols de la Champions. Fins aquest cap de setmana, estava empatat a dos amb el Kairat Almaty i el Playas Castelló. El Barça se situa ara en el segon lloc en solitari i s’ha apropat una mica a l’Inter, que encapçala la llista de campions, amb cinc títols. En les dinou edicions de la competició europea de clubs que s’han disputat, hi ha hagut onze campions i només quatre han pogut repetir el títol.

El Barça torna avui a la competició de lliga amb la disputa de la tercera jornada, en què rep el Cartagena (20 h). L’Industrias, per la seva banda, visita l’O Parrulo gallec (20.15 h).

ELS PROTAGONISTES

Ha estat un duel molt difícil i competit. Segurament no ha estat el nostre millor partit
Hem defensat més del que hem atacat perquè teníem el resultat a favor, i això el jugador ho té inconscientment al cap quan està molt a prop del final
Andreu Plaza
No tinc paraules. És la meva setena temporada al club i havia perdut una final i dues semifinals. Tot el treball té la seva recompensa
Ferrão
Els títols
Inter 5 (2004, 2006, 2009, 2017) 2018)
FC Barcelona 3 (2012, 2014, 2020)
Playas Castelló 2 (2002 i 2003)
Kairat Almaty 2 (2013 i 2015)
Charleroi 1 (2005)
Dynamo 1 (2007)
Ekaterinburg 1 (2008)
Benfica 1 (2010)
Montesilvano 1 (2011)
Ugra Yugorsk 1 (2016)
Sporting 1 (2019)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)