Ciclisme

Almeida es rebel·la contra Kelderman

Ciclisme. El jove portuguès no es conforma amb el seu fràgil lideratge en una etapa conquistada per l’eslovè Tratnik

L’arribada d’avui a Madonna di Campiglio, un dels ports que va ajudar a construir la llegenda de Marco Pantani, obre la traca final del Giro amb un tríptic de muntanya que hauria de posar fi, segons molts, a les forces del líder, el jove Joao Almeida (1998, Deceuninck). Però el portuguès sembla rebel·lar-se contra el seu propi destí i ahir va aprofitar el quilòmetre final en l’arribada a San Daniele de Friuli per treure les urpes i esgarrapar dos segons més a Kelderman (Sunweb), ara a 17 segons a la general, en una demostració que el líder encara té forces en la tercera setmana de cursa.

En un recorregut de clàssica, per la distància i el grapat de ports petits però disseminats estratègicament en tota l’etapa, una escapada molt àmplia va fer forat i va arribar a tenir més d’un quart d’hora d’avantatge. La lluita per la victòria d’etapa va esdevenir no només una qüestió de força, sinó d’intel·ligència, sobretot per part dels equips que tenien més d’un corredor al davant. Així l’eslovè Jan Tratnik (1990, Bahrain) va entendre perfectament la màxima de millor sol que mal acompanyat i va volar cap a la meta. L’australià Ben O’Connor (NTT) el va atrapar en l’últim coll però va gastar una força preciosa i va quedar baldat quan va haver d’afrontar el quilòmetre final. Tratnik, doncs, va ser el primer eslovè, abans que Roglic, a obtenir la gran victòria del dia en una jornada ciclista inèdita: Giro i Vuelta al mateix temps.

16a etapa (229 km)
1r J. Tratnik (Bahrain) 6h04:36
2n B. O’Connor (NTT) a 0:07
3r E. Battaglin (Bahrain) a 1:14
4t K. Malecki (CCC) m.t.
5è B. Swift (Ineos) m.t.
28è J. Almeida (Deceuninck) a 12:54
40è A. Pedrero (Movistar) a 13:06
General
1r J. Almeida (Deceuninck) 65h45:08
2n W. Kelderman (Sunweb) a 0:17
3r J. Hindley (Sunweb) a 2:58
4t T. Geoghegan (Ineos) a 2:59
5è P. Bilbao (Bahrain-McLaren) a 3:12
13è A. Pedrero (Movistar) a 8:26
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)