Ciclisme

Sam Bennett, per la mínima

Ciclisme. L’irlandès confirma la seva condició de millor esprintador de la temporada imposant-se en la primera arribada massiva de la Vuelta després d’una gran remuntada

Sam Bennett (Deceuninck), l’home que va posar fi al regnat verd de Peter Sagan al Tour, va aprofitar el primer oasi per als velocistes en un desert d’etapes de muntanya i de mitja muntanya a la Vuelta per segellar el setè triomf de la temporada en una remuntada impossible a la meta d’Ejea de los Caballeros. L’irlandès va reaccionar tard davant l’atac sorpresa del jove Jasper Philipsen (UAE) i no el va sobrepassar fins a la línia d’arribada.

Tot i que l’etapa va tenir un desenllaç pacífic entre els favorits –molts alleugerits per l’anul·lació de la pujada al Tourmalet de demà–, molts equips temien que el vent jugués una mala passada en una zona on el cerç bufa de valent dos de cada tres dies. El Movistar va ser qui en va estar més pendent, però finalment el temps va perdonar el pilot, que no va patir per l’escapada de Maté (Cofidis), Ezquerra i Smit (BH) i Tanfield (AG2R).

Quan a 15 quilòmetres de l’arribada els escapats van treure la bandera blanca, el Deceuninck va decidir controlar la situació i acostar-se cap a l’arribada, fora del nucli urbà per raons de seguretat, a una velocitat superior als 60 per hora per col·locar Bennett en una posició immillorable per rematar la feina. El pla es va executar gairebé a la perfecció perquè ningú comptava amb Philipsen, encara sense victòries de prestigi. El jove belga va agafar uns metres d’avantatge i Bennett no ho va tenir clar. “Em pensava que havia fet tard i que ja no remuntaria”, va explicar després l’irlandès. La seva pedalada i el seu talent natural li van permetre assaborir una altra victòria, la tercera en la Vuelta. També en suma dues al Tour i tres al Giro, un palmarès cada cop més impressionant.

4 etapa (166 km)
1r S. Bennett (Deceuninck) 3h53:29
2n P. Philipsen (UAE) m.t.
3r J. Mareczko (CCC) m.t.
4t P. Ackerman (Bora) m.t.
5è G. Thijssen (Lotto) m.t.
6è M. Moschetti (Trek) m.t.
46è D. de la Cruz (UAE) m.t.
48è M. Soler (Movistar) m.t.
General
1r P. Roglic (Jumbo) 16h30:53
2n D. Martin (Israel) a 0:05
3r R. Carapaz (Ineos) a 0:13
4t E. Mas (Movistar) a 0:32
5è H. Carthy (Ed. First) m.t.
6è S. Kuss (Jumbo) a 0:44
7è F. Grossschartner (Bora) a 1:17
8è E. Chaves (Mitchelton) a 1:29
M. Soler (Movistar) a 1:55
12è D. de la Cruz (UAE) a 2:31
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)