Rugbi

El Barça s’emporta el clàssic contra la Santboiana (18-12) en l’inici de lliga

Rugbi.

El Barça ha superat la UE Santboiana (18-12) en el clàssic del rugbi català, que s’ha disputat a La Teixonera i ha suposat el tret de sortida d’una nova edició de la lliga de divisió d’honor, condicionada per la pandèmia.

L’equip de Sergi Guerrero ha imposat la seva poderosa defensa, ha tingut el control territorial, però no ha sabut traduir el seu domini amb un resultat més contundent a la primera meitat (13-6). Només començar, el conjunt blaugrana ja ha fet tota una declaració d’intencions amb un assaig de força de Tomás Leonori (3’) després d’un servei de banda molt a prop de la línia de marca. Otger Sirvent ha transformat el xut a pals (7-0). El mitjà melé Albert Millan ha retallat diferències amb un cop de càstig (7-3). El XV del Barça ha tornat a pressionar de valent el seu rival dins la línia de 22, però la Santboiana ha sabut resistir, i el marcador només s’ha mogut pels cops de càstig, dos més transformats per Sirvent, i un de Millan.

El domini blaugrana s’ha intensificat en els primers minuts després de la represa amb un segon assaig. L’atac del Barça ha sabut trobar una escletxa en la defensa rival i Felipe Benegas ha anotat amb molta facilitat després d’una gran assistència de Pedro Cané (18-5), un dels destacats del partit. La Santboiana ha reaccionat, ha fet un pas endavant i durant molts minuts s’ha instal·lat en terreny blaugrana, però només ha pogut anotar en dos cops de càstig transformats per Millán (18-12). El Barça, tot i l’expulsió momentània de Julián Galdeano, ha sabut resistir i fins ha estat a punt d’anotar en un tercer assaig en els minuts finals.