Ciclisme

L’ensurt del darrer revolt

Ciclisme. Tim Wellens (Lotto) és el més fort dels tres escapats i s’apunta l’etapa d’aproximació al Pirineu aragonès en un final amb caiguda de Daniel Martin (Israel), que segueix segon

Formigal (146,6 km) és l’alternativa d’urgència de la 75a edició de la Vuelta, que tenia en el final del Tourmalet un dels seus dies grans i que la crisi sanitària i les mesures del govern francès han impedit disputar.

Un primer plat fort al Pirineu aragonès l’aproximació al qual es va adjudicar Tim Wellens (Lotto), després de ser el més fort –i llest– en una escapada de tres homes. El belga, amb dues victòries al Giro, n’afegeix una a la cursa espanyola i supera Guillaume Martin i el jove de 20 anys Thymen Arensman, escapats des del primer port del dia –dos de segona i un de tercera– i amb 4 minuts coronat el darrer a 18 quilòmetres de Samianigo.

Wellens va fer valer la seva força en un darrer mur i després d’un intent sense sort de la promesa neerlandesa, ja al nucli urbà, per tenir temps d’assaborir el triomf i tot.

En aquell mateix punt, i amb els favorits buscant el lloc bo per enfilar la pujada, es va produir una caiguda en què Daniel Martin (Israel) va ser el més perjudicat, sense conseqüències físiques aparents. Els jutges no van aplicar la diferència a l’irlandès, que es manté a 5 segons de Primoz Roglic (Jumbo), molt murri i el primer del pilot que va creuar la línia d’arribada.

5a etapa (184,4 km)
1r T. Wellens (Lotto) 4h19:24
2n G. Martin (Cofidis) a 0:04
3r T. Arensman (Sunweb) a 0:12
4t P. Roglic (Jumbo) a 2:13
18è M. Soler (Movistar) m.t.
23è D. de la Cruz (UAE) m.t.
General
1r P. Roglic (Jumbo) 20h52:31
2n D. Martin (Israel) a 0:05
3r R. Carapaz (Ineos) a 0:13
4t E. Mas (Movistar) a 0:32
M. Soler (Movistar) a 1:55
12è D. de la Cruz (UAE) a 2:31
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)