Olimpisme

Els Jocs de Tòquio crearan un centre per controlar els contagis entre esportistes

Els organitzadors també estan elaborant un codi de conducta per als atletes participants

Els organitzadors dels Jocs Olímpics de Tòquio 2021 estan planejant crear un centre de control de les infeccions de Covid-19 que es donin entre esportistes, i habilitar instal·lacions mèdiques per tractar o aïllar els que puguin resultar contagiats. Les mesures formen part del pla que estan preparant els organitzadors i les autoritats japoneses per poder celebrar els jocs l’estiu de l’any vinent encara que hi hagi un escenari de pandèmia.

El director executiu de l’organització, Toshiro Muto, ha dit que la seva principal funció serà: “detectar infeccions si es produeixen i donar una resposta immediata”. Es dedicaran a vigilar la salut dels esportistes durant els Jocs, fer test de casos sospitosos de Covid-19, analitzar les vies de contagis i decidir en quins casos cal aïllar atletes infectats i asimptomàtics. Per prevenir contagis i detectar-los a temps, els organitzadors estan elaborant un codi de conducta per als esportistes que, entre altres coses, restringirà els seus moviments, a més d’emprar eines digitals i consultes epidemiològiques per fer un seguiment diari del seu estat de salut.

Pel casos que requereixin atenció mèdica, s’habilitarà una clínica a la Vila Olímpica i pels casos greus que requereixin hospitalització es designaran altres centres mèdics addicionals a Tòquio i en altres zones on es disputin competicions.

Les mesures específiques de seguretat sanitària per altres participants en els Jocs com a representants de les federacions, voluntaris i periodistes, així com per al públic, s’abordaran més endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)