Atletisme

Marta Galimany atacarà el rècord d’Espanya de marató a València

Atletisme. La fondista vallenca acredita 2h29:02 i la plusmarca estatal és de 2h26:51, amb més de 25 anys de vigència

Marta Galimany (FC Barcelona) ha anunciat a través del seu compte d’instagram que intentarà superar el rècord d’Espanya de marató a València, el pròxim 6 de desembre. “Amb la mínima i la preselecció per als Jocs de Tòquio a la butxaca, toca arriscar per conèixer el meus límits, i no hi ha millor lloc que València per provar-ho”, ha escrit a través de les xarxes. El repte, com admet la mateixa atleta, és agosarat, però és evident que ara és un bon moment per intentar-ho. La fondista vallenca va assolir el títol estatal de la distància el 23 de febrer a Sevilla amb una nova marca personal de 2h29:02, mentre que el rècord espanyol està fixat en 2h26:51, en poder de la castellana Ana Isabel Alonso des de fa més de 25 anys, el 15 d’octubre de 1995. “Porto 34 setmanes entrenant-me dur per un objectiu molt ambiciós, i ens en queden 6. Per suposat, que li tinc molt de respecte al rècord vigent des del 1995 i soc conscient que és molt possible que no ho aconsegueixi”, ressalta la corredora del Barça.

Tot i el període de confinament, Galimany ha continuat creixent com a atleta i en els últims mesos ha batut en dues ocasions el rècord d’Espanya de l’hora (17.210 m i 17.546 m) i en l’últim mundial de mitja marató, el 17 d’octubre a Gdynia (Polònia), també va rebaixar el seu registre català de mitja marató (1h11:08). Els seus progressos són evidents. Per aconseguir el seu propòsit a València, l’atleta del Barça comptarà amb el suport de la seva llebre habitual, l’igualadí Roger Roca. “Per ara tot va bé. Els ritmes en els entrenaments són bons per intentar l’objectiu. Només desitjo poder continuar entrenant com fins ara per presentar-me el 6 de desembre en la línia de sortida. Surti el que surti, les 40 setmanes d’entrenament i el fet de poder intentar-ho ja haurà pagat la pena”, ressalta la fondista, que s’entrena a les ordres de Jordi Toda.

Participació de Barrachina i Lamdassem

Entre les seleccionades per competir a València –només hi participen presencialment atletes d’elit– també hi serà Gema Barrachina (Ríos Running), que intentarà superar les 2h33:29 de l’any passat. La mínima olímpica és 2h29.30. En la prova masculina hi serà el lleidatà Ayad Lamdassem (Bikila), que en el mundial de mitja marató va rebaixar la seva plusmarca personal (1h01:21) i també buscarà el bitllet per als Jocs de Tòquio, fixat en 2h11:30. Totes dues proves tindran un cartell internacional de luxe, encapçalat per l’etíop Birhanu Legese (2h02:48), autor de la tercera millor marca de la història, i les seves compatriotes Ruti Aga (2h18:34) i Birhane Dibaba (2h18:35). El maresmenc Marc Roig, resident a Kenya, és l’encarregat de la contractació dels atletes d’elit.

Mechaal, en la mitja

A més de la marató, el 6 de desembre també es disputarà la mitja marató de València en què el palamosí Adel Mechaal mirarà de rebaixar encara més la seva marca en la distància després d’haver acreditat 1h02:30 en el mundial de Gydnia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)