El Barça, sense aturador

Handbol. L’equip blaugrana no troba a faltar el ritme de competició després de la quarantena i supera l’Aalborg amb suficiència per col·locar-se com a líder en solitari de la lliga de campions

barça 42 aalborg 33

BARÇA:Gonzalo (1); Mortensen (5, 2 p), Janc (6), Petrus (1), Mem (6), Pálmarsson (5), Frade (2) –set inicial–; Möller (1), Entrerríos (1), Sorhaindo (2), Dolenec, Ariño (1), N’Guessan (3), Aleix (1), Cindric (5) i Fàbregas (3).AALBORG HANDBOLD:Gade; Samuelsson (3), Barthold (5), Claar (3), Sandell (1), N.L. Christensen (6), M.S. Jensen –set inicial–; Aggefors (p.s.), Mollgaard, Juul·lasen (5, 3 p.), Christiansen (1), Jakobsen(3), Holst Jensen (3), Marcher (3) i Hermanssen.PARCIALS:4-3, 7-5, 10-6, 13-8, 17-13, 20-18; 24-19, 28-23, 32-26, 36-26, 40-28 i 42-33.ÀRBITRES:Santos i Fonseca. Exclusions: Pálmarsson (6’) i Fàbregas (22’), per part del Barça; i Jakobsen (16’), per part de l’Aalborg.PÚBLIC:Partit jugat a porta tancada corresponent a la sisena jornada de la lliga de campions.

El Barça, amb quarantena inclosa, manté el ritme competitiu. L’equip blaugrana va reprendre el fil de la Champions amb una victòria molt solvent contra l’Aalborg, que el catapulta com a líder en solitari de grup i com l’únic dels setze equips de la competició que encara no ha cedit un sol punt, amb un full de resultats immaculat: cinc triomfs en cinc partits. Després de dues setmanes sense jugar i deu dies sense entrenar-se en grup, per culpa dels casos de la Covid-19 dins la plantilla, hi havia dubtes sobre el rendiment dels blaugrana, però la resposta va ser espectacular. L’Aalborg va resistir el torcebraç dels blaugrana a la primera meitat (20-18), però en la segona en va pagar les conseqüències i no va poder aguantar el ritme. Sense descans, el Barça reprendrà avui la lliga Asobal amb la visita del Benidorm al Palau Blaugrana (16 h).

En el primer acte no hi va haver treva. El Barça, amb un Aron Pálmarsson molt inspirat, va prendre un petit avantatge en l’intercanvi de cops. Ateses les circumstàncies, Xavi Pascual va fer rotacions abans d’hora per poder mantenir l’intens ritme de joc. L’equip blaugrana es mostrava mes efectiu i aprofitava la primera exclusió rival per obrir una primera escletxa (13-8) després d’un gol de Blaz Janc a porteria buida. Stefan Madsen es veia obligat a demanar temps mort per aturar aquesta dinàmica. La tornada de Dika Mem a pista va resultar providencial (16-10), però l’Aalborg va treure partit dels seus atacs amb set jugadors i de la defensa 5-1 per retallar diferències. En el tram final de la primera meitat, el Barça va perdre més pilotes del compte i l’Aalborg, amb Barthold com a jugador més incisiu, no va perdonar al contraatac per ajustar el resultat amb un ajustat 20-18.

Després de la represa, l’Aalborg va mantenir la mateixa estratègia, però el Barça tenia la lliçó ben apresa i va respondre amb un parcial de 4-0, amb gols de Gonzalo Pérez de Vargas i Thiagus Petrus a porteria buida (24-18). L’equip escandinau va parar el cop i es va tornar a entrar en una fase d’intercanvi de gols. L’Aalborg no era capaç de retallar diferències i Madsen tornava a demanar temps mort (32-26). Les consignes de la banqueta, però, no van donar resultat. Al contrari, el Barça es va situar amb una defensa 5-1 que li va permetre de recuperar pilotes i deixar el partit pràcticament sentenciat amb un parcial de 5-0 (37-26). L’equip danès va pagar el desgast de la primera meitat i va arribar a perdre de 13 gols de diferència (41-28), tot i que al final va poder maquillar el resultat.

EL PROTAGONISTA

A la primera meitat hem fet més aviat les rotacions amb la intenció que l’equip arribés menys desgastat a la segona part