Ciclisme

Marc Soler centra i Tim Wellens remata, a Ourense

Ciclisme. El català, el més combatiu de l’escapada del dia a la Vuelta, no pot respondre al canvi de ritme final del belga en la rampa final

Marc Soler (Movistar) somiava fa pocs dies en lluitar pel podi de la Vuelta a Espanya, però l’Angliru va acabar sepultant les seves aspiracions. Amb tot, no sembla que això hagi deixat tocat moralment el ciclista de Vilanova, que ahir va demostrar que no és un ciclista fàcil de domar. La victòria del dia va ser per a Tim Wellens (Lotto Soudal), que va haver de suar de valent per perseguir Soler en l’alt d’Abelaira (3a), a uns 20 quilòmetres de l’arribada. El belga, el català, Woods, Stybar, Van Baarle i Arensman es van plantar plegats als carrers d’Ourense.

Soler va ser el primer a atacar en el revolt més tancat, però això va ser la guspira que va fer esclatar Wellens, que va celebrar el seu segon triomf al davant de Woods, que també havia aixecat els braços en una etapa. El català va ser finalment cinquè, però queden etapes ideals perquè ho torni a intentar aquests dies.

Tot i que entre els primers de la general no hi va haver canvis, el desenllaç de l’etapa va ser apassionant. L’esforç en el pilot del Directe Energie va fer que la diferència dels escapats baixés dramàticament fins a poc més d’un minut i mig. Al davant es van posar les piles i l’equip francès va acabar llançant la tovallola mentre Soler, Wellens i Stybar pedalaven a sac amb 10 segons de diferència respecte a Van Baarle, Arensman i Woods. Just a 1,5 quilòmetres els sis corredors es van unir i això va provocar una incertesa total fins que Soler, Wellens i Woods van canviar el ritme.

El pilot va entrar en l’últim quilòmetre també a sac, però Roglic va resistir l’envestida de Dan Martin i manté la diferència respecte a Carapaz, Roglic i Carthy, que és el que va patir més en la rampa final. Avui, la Vuelta viatja cap a Castella i Lleó amb una arribada a Puebla de Sanabria, una altra etapa ideal per a les escapades.

REACCIONS

Quan he vist tots els que érem a l’escapada ho he pensat, qualsevol podia guanyar
Marc Soler
MOVISTAR
13a etapa (33,7 km)
1r T. Wellens (Lotto Soudal) 4h37:05
2n M. Woods (EF) m.t.
3r Z. Stybar (Deceuninck) m.t.
4t D. Van Baarle (Ineos) m.t.
M. Soler (Movistar) a 0:11
19è D. de la Cruz (UAE) a 3:44
General
1r P. Roglic (Jumbo) 53h57:05
2n R. Carapaz (Ineos) a 0:39
3r H. Carthy (EF) a 0:47
4t D. Martin (Israel) a 1:42
5è E. Mas (Movistar) a 3:23
6è W. Poels (Bahrian) a 6:15
7è F. Grosschartner (Bora) a 7:14
8è A. Valverde (Movistar a 8:39
9è A. Vlasov (Astana) a 8:48
10è D. de la Cruz (UAE) a 9:23
15è M. Soler (Movistar) a 14:30
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)