Ciclisme

L’adeu triomfant de Clàudia Galicia

Ciclisme. La catalana anuncia la retirada definitiva després d’imposar-se en la Titan per tercera vegada

Clàudia Galicia (1986) deixa el ciclisme de BTT al màxim nivell, segons ha dit després de guanyar la Titan Desert per tercer cop. La cursa per etapes va ser la que la va donar a conèixer el 2013 i, l’any després, repetiria triomf per emprendre una aventura professional en què va guanyar la plata en l’europeu de marató (2017) i va ser cinquena en el mundial (2019).

En esquí de muntanya la catalana també té una dilatada carrera en què destaca una victòria en la general de la copa del món el 2019.

“Una Titan sempre és una aventura. Ha estat una Titan dura, èpica i a la vegada molt maca i estic molt contenta d’haver vingut”, ha dit la corredora del Megamo, que admet haver tancat el cercle obert fa set anys i mig al Marroc.

“Anava sense equip, totalment sola. En les dues primeres etapes ho vaig passar malament, però després he anat trobant el meu grup i m’he trobat bé” hi afegeix, recordant que “anar sense equip, espavilar-te, a vegades costa”.

El vencedor en la categoria masculina va ser Sergio Mantecón (Kross Racing Team), en una edició que es va fer a Almeria després d’ajornar-se a la primavera i no poder-se fer al Marroc per la situació sanitària.

Mantecón va guanyar la cursa en el seu debut en la prova i complint tots els pronòstics, perquè acabava de ser novè en el campionat del món de BTT, mentre que Galícia es va endur el triomf amb ple de victòries en cadascuna de les etapes.

Jesús del Nero va ser el vencedor de la cinquena i darrera etapa, de 64 quilòmetres i en què Mantecón i Betalú, que guanyava la cursa des del 2016 de manera ininterrompuda, entraven junts. David Arroyo va acabar tercer en la general. Sílvia Roura va ser segona en l’etapa d’ahir, a 12 minuts de Galicia, i també va acabar segona en la general.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)