Ciclisme

Gaudu guanya a la Covatilla i Carapaz treu 20 segons a Roglic

Ciclisme. David de la Cruz acabarà setè a la general a 7:35 de l’eslovè, que revalidarà el seu triomf demà a Madrid

David Gaudu (Groupama) és el vencedor de la dissetena etapa de la Vuelta, amb 178,2 km entre Sequeros i l’Alt de la Covatilla, de categoria especial i el sisè port de la jornada marcada per la pluja, la boira i el mal temps. És la segona victòria del francès en la Vuelta després de superar Marc Soler en el desenllaç a la Farrapona la setmana passada.

Primoz Roglic (Jumbo) repetirà victòria en la general, tot i cedir 20 segons en la darrera ascensió respecte Richard Carapaz (Ineos). La imatge del Movistar, amb Mas i Soler estirant del líder de la general és la que marca el desenllaç de la cursa.

Menú degustació

Batuecas (1a), San Miguel de Valero (3a), Cristóbal (3a), Penyacaballera (3a)i la Garganta (2a) són els ports que han superat els corredors, en el darrer dels quals l’escapada de 34 homes ja era de 17.

David de la Cruz (UAE) era el millor en la general –10è a 9:29– i el seu equip el que ha dut el pes de la fuga: “Al final es la última oportunitat d’aquest any“ deia el sabadellenc a la sortida d’una etapa després de la qual és setè a la general.

Marc Soler (Movistar) s’ha desempallegat del grup de favorits a quatre quilòmetres per coronar la penúltima ascensió, quan la fuga tenia 1:20 d’avantatge. El vilanoví tenia Erviti, despenjat de l’escapada, esperant-lo abans d’arribar a dalt entre la boira i a menys de mig minut del cap de cursa, ja amb un minut respecte el grup de Roglic i el que quedava de favorits.

Els dos Movistar han contactat amb els primers a menys de 19 km de l’arribada i més de dos minuts respecte el pilot que estirava el Jumbo, tranquil.

Cosa de tres

Gino Mäder (NTT), Ion Izagirre (Astana) i Mark Donovan (Sunweb) s’han distanciat de la resta d’escapats, amb David de la Cruz esforçant-se per no quedar despenjat, per encarar la Covatilla (11,4 km al 7,1%) amb 45 segons respecte els perseguidors i gairebé 4 minuts sobre el mallot vermell.

David Gaudu (Groupama) i Guillaume Martin (Cofidis) al contraatac miraven d’arribar al davant amb Izaguirre atacant per, al segon intent, marxar sol a 5,9. Gaudu a 4,5 s’ha posat al davant amb un sol canvi de ritme al costat del basc d’Astana.

El vermell

Hugh Carthy (EF), tercer a la general, ha obert el foc amb Carapaz, segon, responent mentre Roglic es quedava sol. L’equatorià ha marxat sol per mirar de reduir els 45 segons de desavantatge i els atacs de Carthy beneficiaven el corredor de l’Ineos, amb el plat gran i superant homes despenjats de la fuga i amb 25 segons eixugats.

Carapaz ha tret finalment 20 segons a Roglic, que ha vist com el Movistar li feia la feina sense cap benefici per al conjunt navarrès i Hugh Carthy (EF) serà tercer en el podi a Madrid.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)