Ciclisme

El Movistar espanta els fantasmes a Primoz Roglic

Ciclisme. L’eslovè revalida avui la victòria a la Vuelta per només 24 segons sobre Richard Carapaz i amb la inesperada ajuda final del conjunt navarrès

Enric Mas i Marc Soler en el darrer quilòmetre amb Primoz Roglic a roda mentre cedia temps respecte a Richard Carapaz és la imatge que sintetitza la 75a edició de la Vuelta, que avui corona a Madrid l’eslovè com a vencedor per 24 segons de marge.

El corredor del Jumbo va perdre el Tour el dia abans d’arribar a París en la contrarellotge, quan Tadej Pogacar li va pispar el mallot de líder i, ahir, va ser el penúltim vencedor del Giro el que va fer reaparèixer els fantasmes a Rogla, que va trobar un salvavides en l’exequip de l’equatorià quan cedia 20 dels 45 segons que li treia.

David Gaudu (Groupama) va guanyar l’etapa, entre Sequeros i l’alt de la Covatilla, de categoria especial i el sisè port de la jornada marcada per la pluja, la boira i el mal temps. És la segona victòria del francès en la Vuelta després de superar Marc Soler en el desenllaç a la Farrapona.

L’UAE mou fitxa

David de la Cruz (UAE) era el millor en la general –10è a 9:29– i el seu equip, el de Pogacar, el que duia el pes de la fuga amb l’objectiu que el sabadellenc escalés llocs. El setè iguala la seva millor posició fins ara, del 2016.

Marc Soler (Movistar) va saltar del grup de favorits a quatre quilòmetres per coronar la penúltima ascensió, a 1:20 dels escapats. El vilanoví tenia Erviti, despenjat, esperant-lo abans d’arribar a dalt entre la boira i a menys de mig minut del cap de cursa, ja amb un minut respecte al que quedava de favorits. Els dos Movistar van atrapar els primers a menys de 19 km i més de dos minuts sobre el pilot amb el Jumbo tranquil.

Gino Mäder (NTT), Ion Izagirre (Astana) i Mark Donovan (Sunweb) van marxar de la resta d’escapats, amb David de la Cruz esforçant-se per no quedar despenjat per afrontar la Covatilla (11,4 km al 7,1%) amb 45 segons respecte dels perseguidors i gairebé 4 minuts sobre el mallot vermell. Gaudu (Groupama) i Guillaume Martin (Cofidis) van mirar d’arribar al davant i, el vencedor final, s’hi va situar amb un sol canvi de ritme a 4,5.

Hugh Carthy (EF) va obrir el foc amb Carapaz responent mentre que Roglic es va quedar sense gregaris. L’equatorià marxava sol per mirar de reduir els 45 segons de desavantatge i els atacs de Carthy van beneficiar el corredor de l’Ineos, amb el plat gran i superant homes despenjats de la fuga per, finalment, treure 20 segons a Roglic, que va veure com el Movistar li feia la feina.

LES DUES CARES

De la Cruz iguala el seu millor lloc, setè, i Marc Soler surt en la imatge de la controvèrsia
17a etapa (178,2 km)
1r D. Gaudu (Groupama) 4h54:32
2n G. Mäder (NTT) a 0:28
3r I. Izaguirre (Astana) a 1:05
4t D. de la Cruz (UAE) m.t.
8è R. Carapaz (Ineos) a 2:35
9è H. Carthy (EF) a 2:50
10è P. Roglic (Jumbo) a 2:56
11è E. Mas (Movistar) a 3:03
12è M. Soler (Movistar) a 3:16
General
1r P. Roglic (Jumbo) 69h17:59
2n R. Carapaz (Ineos) a 0:24
3r H. Carthy (EF) a 0:47
4t D. Martin (Israel) a 2:43
5è E. Mas (Movistar) a 3:36
6è W. Poels (Bahrian) a 7:16
D. de la Cruz (UAE) a 7:35
8è D. Gaudu (Groupama) a 7:45
9è F. Grosschartner (Bora) a 8:15
10è A. Valverde (Movistar) a 9:34
18è M. Soler (Movistar) a 21:01
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)